Çarşamba, Nisan 24, 2024

Dropbox ve Google Drive Engelinin Arkasında Ne Var ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün BTK tarafından alınan karar doğrultusunda Dropbox ve Google Drive servislerine erişimin tamamen engellendiği doğrulandı. DNS ile girmeye çalıştığımızda da erişemediğimiz Dropbox ve Google Drive‘ın engellenmesinin arkasında RedHack grubunun olduğu söyleniyor.

Google Drive ve Dropbox Engelinde RedHack İlişkisi Ne ?

Şuanda dünya genelinde gelmiş geçmiş en büyük bulut depolama servislerinden birisi olarak kabul edilen Dropbox ve Google Drive‘a Türkiye’den erişim sağlanamıyor. Neden engellendiği konusunda kesin bir bilgi henüz ulaşmadığı gibi, olayın arkasında RedHack hacker grubunun olduğu söyleniyor.

Sadece VPN yolu ile girilebilen bu servisler ortada gezen söylentiye göre RedHack tarafından Dropbox ve Google Drive servislerine devletin üst düzey yönetici pozisyonundaki kişilere ait bilgilerin sızdırılması olduğu belirtiliyor. Yaklaşık olarak  4-5 saattir erişime kapalı olan bulut servislerinin ne zaman açılacağı konusunda da bilgi verilmedi.

google-drive-engel
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından site bilgileri sorgu sayfasına girip Dropbox ve Google Drive servislerini arattığımızda “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanan bir karar bulunamadı.” uyarısı ile karşılaşıyoruz. Bundan bir kaç saat önce engelli olduğu açıklanırken, yavaş yavaş engelin kalkacağı kanaatindeyim. Ancak yukarıda gördüğünüz görselde Google Drive hakkında uygulanan yasal kararı görüyorsunuz.

RedHack Tweet Attı

Olayın aslı ne zaman açıklanır bilinmez ama RedHack Twitter hesabı üzerinden bir torrent dosyası paylaşarak içerisinde mail adreslerinin olduğunu iddia etti. Ancak bu dosyalara erişip indirmemenizi tavsiye ediyorum. Bu tür olaylar şuç teşkil ettiği için IP adresiniz üzerinden size yasal işlem başlatılabilir.

❱ NOT: Aynı zamanda Google Drive ve Dropbox üzerinde yayınlanan içeriklerin kaldırılmaması halinde OneDrive ve Github‘da erişime engellenebileceği konusunda bildirimler yapılmaya başlandı. Konuyu açıklamalar ve gelişmelere göre güncellemeye devam edeceğiz.

dropbox-google-drive-engel-001

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Google Drive ve Dropbox’dan Sonra Github ve OneDrive’da Erişime Engellendi! İsabetli olmuş. Bu çağda olur mu ? diye başlayan cümlelere itibar etmeyin. Eğer kanun ve nizamlara uymuyorsa hepsi kapatılır. Amerikada Avrupada kapatılmıyor mu sanıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler