Perşembe, Nisan 25, 2024

Dropbox’a Rakip %100 Milli Yazılım CubeBox

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yerli yazılım üretme konularında son zamanlarda bir çok video da ve yazılarımızda bahsetmiştik. Araştırmalarımıza göre %100 yerli bir yazlım firmamız Secube Bilişim tarafından CubeBox isminde kurumsal bir bulut depolama sistemi geliştirildi. Bilindiği üzere bulut depolama sistemlerinde güvenlik öncelikli gelen konular arasında. Bu bağlamda yabancı sermayeli diğer rakiplerine göre daha gelişmiş özellikleri olan CubeBox nasıl çalıştığı hakkında bilgiler şu şekilde.

CUBEBOX NEDİR ?

CubeBox kurumsal bir bulut depolama sistemidir.  Emsalsiz bir içerikten arama özelliğine sahiptir. Dosyaları açmadan içerikte arama yapabilirsiniz. Bu sayede oldukça hız kazanıp zamandan tasarruf sağlarsınız.  Dropbox ve Google Drive ile senkronize çalışma opsiyonu da sunmaktadır. CubeBox işletmenize veya kurumunuza güvenli ve elde bulundurma maliyeti düşük, tamamen sizin kontrolünüzde, gelişmiş elektronik doküman yönetim sistemi özelliklerini de içeren bulut teknolojilerini sunmaktadır. Bu sayede veriler kişisel bilgisayarlarda ve mobil aygıtlarda bulundurulmaz ve kurumsal hafıza ve ekip çalışması sağlanır.

CubeBox ta çalışmalarınızın tüm sürümlerini de görebiliyor,klasörlerinizi paylaşabiliyor, dosyalarınızı şifreleyebiliyorsunuz. Sınırları oldukça geniş, veri güvenliği oldukça yüksek, gerektiğinde bir çok sistemle entegre olabilen, ekip çalışmasına yatkın kullanıcı dostu ve Windows gezgini konforundadır. CubeBox‘da dosyalar üzerinde hiyerarşik kontrol sistemi vardır. Bir şirketteki en üst düzey yöneticiden en alt kademedeki çalışana kadar herkes çok rahat bir şekilde sistemi kullanabilir. Yönetici paylaştığı dosyaları kimin görüp kimin göremeyeceğine kendisi karar verir. Bu sayede kontrollü veri paylaşımı ve takibi sağlanır. Ayrıca OCR kabiliyeti sayesinde resim dosyalarını her türdeki text formatına dönüştürebilmektedir. Bu sayede değiştirilemez haldeki dosyalara değiştirilebilir özellikler kazandırır.

Dropbox ile rekabet edebilecek düzeyde geliştirilmiş ve Dropbox dan daha fazla kritik özelliğe sahiptir, %100 milli yazılımdır. ODTÜ Teknokent bünyesindeki ofiste geliştirilmiştir.

CubeBox
Hangi ihtiyaçtan yola çıkarak bu projeyi yapmaya karar verdik ?

Dropbox,Google Drive gibi bulut depolama sistemlerinin kurumsal çözümlerindeki eksikliklerin işletmelere ekstra maliyet olarak geri döndüğünden yola çıktık. Bu platformların işletme üyeliklerinin ücretleri oldukça pahalı ve henüz düşünülmeyen standart özellikler sunarken biz CubeBox da daha önce kimsenin düşünmediği, işletmelere avantaj, hız, para kazandıracak çözümleri tek bir çatı altında toplamaya karar verdik.

Bundan sonra ne olacak, gelir modelimiz nasıl olacak ?

Rekabetçi gelir modeli ile gelir üretmeyi planlıyoruz. Aylık ve yıllık abonelik sistemi üstünden hizmet verme veya sunucunun kendisine kalmasını isteyen müşteriler için paket program ve sunucu hizmeti olarak satış gerçekleştirip gelir elde ederek.

CUBEBOX’ı Destekleyen Devlet Kurumu

CubeBox Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ve aktif olarak kurum içinde kullanılan bir sistemdir. Emniyet İstihbarat kriptolu dosyalarını CubeBox üstünden şifreleyip kurum içinde paylaşmaktadır.

Bu girişim ile gerçekleştirmeyi hayal ettiğimiz vizyon nedir?

Kurum, kuruluş, işletmelerde klasik dosya paylaşımının yerine geçen bir sistem gerçekleştirmek. Kurumsal bulut hizmetini uygun fiyatlar ve niş özellikler ile yaygınlaştırmak, %100 yerli yazılım ile Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkı sağlamak.

CUBEBOX’ın Farklılıkları ve Avantajları

OCR kabiliyeti sayesinde resim dosyalarını her türdeki text formatına dönüştürebilmektedir. Bu sayede değiştirilemez haldeki dosyalara değiştirilebilir özellikler kazandırır. Bir diğer önemli özellik kriptolama işlemidir. Kullanıcı sadece kendisinin görmesini istediği dosyayı kriptolayarak (şifreleyerek) dosyanın gizliliğini sağlar. Bu sayede diğer kullanıcılar o dosyaya erişse bile içeriği görüntülemek istediğinden kriptolu text (şifreli metin) ile karşılaşacaktır. Sürüm kontrolü özelliği sayesinde değiştirilebilir izini verilmiş dosyalardaki gerçekleşen değişiklikler hangi kullanıcı, ne zaman, ne şekilde yapmış görüntülenebilmektedir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

20 YORUMLAR

  1. Anladığım kadarı ile proje devlet desteğinin bir bölümünü almış ama yurt dışına açılabilmeleri için daha çok uğraşmaları lazım. İlk etapta devlet dairelerinde kullanılırsa iyi olur

  2. Her ne kadar kolay görünse de işin içerisine girilmediği için kimse bilemez geliştirenlerden ziyade. Devlet desteği aldılar da ne kadar aldılar burası çok önemli. Çok iyi bir alt yapı lazım inşallah başarılı olur.

  3. Hocam yerli olması ve emiyet müd. İle ortak yürütmeleri çok da iyi degil. Hakim bi karar verecek butun bulut bilgin emniyetin elinde ne olacak sonra ?

  4. Niye diğer bulut şirketleri bizim bilgilerimizimi satıyor? Türklere güvenmiyorum. Hatırlarsanız Pardus adlı bir işletim sistemi yapmışlardı. Kaç hafta kullanıldı o? Bütün devlet daireleri yine yurtdışı şirketlerinin ürünlerini kullanmaya başladı. Açıkçası bu proje aynı Pardus gibi olacak sadece bir çöplük..

  5. Yorumları okuyunca üzüldüm nedense,niye bu kadar yıkıcıyız ? Destek vermek milletimden bir insanı desteklemek varken neden bu kadar geri kafalı yaklaşılıyor olaya ismi neden Türkçe değil yahu dünya pazarına açılacaksan bu bildiğin zorunluluk gibi bir şey afrikaya da hizmet verecek olsan adı ingilizce ,çine de hizmet verecek olsan İngilizce bunun bir kaçarı yok sektörde ve pazarda yer kazanabilmek için bu şart.Emniyet ile bağlantılı olması herkesi ürkütmüş gördüğüm kadarıyla yanlış anlaşılmasın da başınıza bir iş grlse direk polisi ararız ,yani adli idareyi sağlayanlar onlar onların görevi o guvenliğimiz onların elinde .Buluta attığım dosyalarımızı inceler emniyet diye korkuyosun emniyetten gizleyip korkacak işler yapıyosan zaten bunları yaşaman normal.Fazla biliyoruz fazla .Bu kadar bilgi çok ,insan tutamıyor kendini bir yerde,ne yaptın ki yapana laf edecek yüzü buluyorsun demek istiyor insan..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler