Cuma, Mart 29, 2024

Dün YouTube Ofisini Basan Nasim Aghdam İran Kökenli YouTuber Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün Amerika’da YouTube ofisine silah ile ateş açan kadın İran kökenli Türkçe konuşabilen ve aynı zamanda Türkçe videolarının da bulunduğu Nasim Aghdam çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre, videoları izlenmediği için böyle bir olaya kalkıştığını hatta YouTube‘un kendisini engellediğini öne sürdü.

Erkek Arkadaşı da İşin İçinde

Saldırı dün Amerika’nın San Bruno eyaletinde gerçekleştiği kayıtlara girerken, saldırıyı yapan kadın aslında bir YouTuber. Daha önceden YouTube’da çok fazla saçma sapan videolar çekerek ilgi çekmeye çalışan, ancak istediği verimi alamadığında da bunalıma girdiği söylenen 39 yaşındaki Nasim Aghdam YouTube ofisinde ortalığı karıştırdı.

Hatta iddia o kadar geniş ki, ofisi basmasının sebebinin videolarına YouTube tarafından engel koyulduğu, bu yüzden kimse izlemediği belirtildi. Ancak olayın aslı astarı henüz net bir şekilde açıklanmadı.

“Kafası mı güzeldi?”

youtube silahli saldiri nasim aghtan 008

Silahlı saldırıyı gerçekleştirmeye çalışan Nasim Aghdam bu olay sırasında da tek başına değildi. Yanında erkek arkadaşını da birlikte getirerek bu olayı gerçekleştirmeye çalıştılar. Ancak devreye polisler girerek bu saldırı engellendiği gibi, yakalanacağını anlayan Nasim intihar etti. Ardından erkek arkadaşı tutuklanarak sorgulanmak üzere götürüldü.

Saldırıda toplamda 4 kişi yaralandı ve gördü tanıklarının anlattığı üzere olay şu şekilde gerçekleşti: “Silah sesleri dışarıdan gelmeye başladı. Herkes bir anda silahları görünce başını kaldırdı ama ne olduğu bilinmiyordu. Hemen pencereye koştuk ve bir kadın silahla etrafa ateş açıyordu. Silahlı saldırgan var diyerek bağırışmalar yükseldi ve Polise haber verildi.” denildi.

“Silah sesi duyduk. Herkes bir anda başını kaldırdı ama ne olduğunu bilmiyorduk. Hemen pencereye koştuk. Bir kadın silahıyla etrafa ateş açıyordu. Silahlı saldırgan var dedim.”

youtube silahli saldiri nasim aghtan.jpg

California’da Yaşıyordu

Zanlı Nasim Aghdam İran asıllı olmasına rağmen uzun yıllardır California‘da yaşamış ve videolarını burada paylaşmıştı. YouTube’da kanalı bulunan Aghdam’ın kanalı da kapatıldığı gibi, sürekli Aghdam’ın YouTube’u ayrımcılık ile suçladığı biliniyordu. Olayın ardından kadının Facebook ve Instagram hesapları da kapatıldı.

YouTube‘un yöneticisi olan Susan Wojcicki ise sosyal medya üzerinden yaralılar için dayanışma mesajı yayınlarken, şunları söyledi;

youtube silahli saldiri nasim aghtan 002

Nasim Aghdan’ın yakalanan erkek arkadaşı

youtube silahli saldiri nasim aghtan 004

youtube silahli saldiri nasim aghtan 007

youtube silahli saldiri nasim aghtan 005

youtube silahli saldiri nasim aghtan 003

youtube silahli saldiri nasim aghtan 006

Bu da videolarından bir tanesi 🙁

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler