Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Dünyada Yılın Otomobili Belli Oldu! Ödüllere Hyundai Damgası

Paylaş

silkroad gaminggentr

2023 yılı Dünyada Yılın Otomobili ödülü için oylama tamamlandı. 32 ayrı ülkeden 100 otomotiv habercisinden oluşturulmuş jüri üyesi tarafından yapılan değerlendirme sonrasında, ödüllere Hyundai’nin damgasını vurduğunu gördük.

Yılın otomobili ödülünü kazanan ise markanın elektrikli modeli Hyundai Ioniq 6 oldu. Tanıtıldığı günden bu yana en iddialı elektrikli modellerden biri olarak lanse edilen seri, ödüller kapsamında da bu iddiasını göstermiş oldu.

Yılın Otomobili Hyundai Ioniq 6 Neler Sunuyor?

Yılın otomobili seçilen yeni Hyundai, teknik özellikleri ve tasarımıyla da dikkat çekmekte. Teknik verilere bakacak olursak yeni modelin hem arkadaş itişli hem de 4 tekerden çekişli versiyonu bulunmakta.

Çift elektrikli motor ile karşımıza çıkan Hyundai Ioniq 6, toplamda 325 beygirlik bir güç değerine sahip. Aracın maksimum tork kısmında sunduğu değer ise 605 Nm tork olarak belirlenmiş. Tabii ki söz konusu model elektrikli olunca, tork değerinin de yüksek olması normal.

Hyundai Ioniq 6

Aracın hızlanma süresi de gayet iyi. Çift elektrikli motor sayesinde sadece 5.1 saniye içerisinde 100 km hıza kadar ulaşılabiliyor.

İddialı model pil konusunda da kendisini göstermiş durumda. 800V batarya ile tercih edilebilen Hyundai Ioniq 6, sadece 18 dakika gibi bir sürede %80 şarja kadar çıkabiliyor. Aracın menzil değeri ise 614 km standart olarak belirlenmiş. Kullanıma göre de bu değer değişiyor.

Teknik özelliklerine ek olarak tasarımsal anlamda da fark yaratan bir modelle karşı karşıya olduğumuzu belirtelim. 0.21 cd sürtünme katsayısına sahip Hyundai Ioniq 6, bu yönüyle alanının en iyilerinden biri.

Gelelim ödüllere. Saydığımız tüm özelliklerle beraber seri sadece “Dünyada Yılın Otomobili” ödülünü kazanmakla kalmadı. Bunun yanında “Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili” ve “Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı” ödülleri de Hyundai’nin popüler serisinin oldu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler