Cumartesi, Nisan 20, 2024

Dünyanın En Güvenilir Ülkeler Listesi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Travel Risk Map olarak bilinen Seyahat Güvenlik Haritası 2018 versiyonu sonunda açıklandı. Gözler ilk olarak tabii ki Türkiye’yi arasa da, güvenilir ülkelerin azaldığını görmek hepimizi tedirgin ediyor değil mi ? Üçüncü Dünya Savaşları konuşulurken, aslında çoktan başladığını görür gibiyiz.

2018’in En Güvenilir Ülkeleri Hangileri ?

Koca dünyada sadece 6 tane güvenilir ülke kaldı desem inanır mısınız ? Bence inanmalısınız. Çünkü o kadar çok kötü suistimaller, savaşlar ve petrol kapışmaları devletler arasında devam ediyor ki, farkındaysanız şuanda oyunların hepsi Suriye, Irak, İran, Azerbaycan, Türkiye ve civar ülkelerde dönmeye devam ediyor.

Güvenilir ülkelerin listesine baktığımızda ise;

* Norveç

* Finlandiya

* Grönland

* İzlanda

* Slovenya

* Lüksemburg

* İsviçre olduğunu görüyoruz. Tabii ki bu Travel Risk Map sitesinin yayınlandığı bilgiler doğrultusunda devam ediyor. Genelde dünyada pek çok kullanıcı da bu siteyi baz alarak seyahatlerini sürdürüyorlar.

Türkiye Nerede ?

Haritada Türkiye’nin konumu şuanda ‘turuncu‘ olarak işaretlenmiş durumda. Bunun bir tık üstü ise kırmızı yani ‘güvensiz – tehlikeli‘ anlamına geliyor. Sınıra çok yakın olmamıza rağmen, turuncu olarak işaretleniyor olmamız çevre ülkelerde bizim de sınırlarımızı korumamız için gerçekleştirdiğimiz operasyonlardan tutun, terör saldırılarına ve 15 Temmuz gibi darbe girişimlerine kadar pek çok detay buralara ekleniyor ve puan düşülüyor.

Turistler açısından bu harita çok önemli olduğu için, Türkiye‘nin turuncu olarak işaretlendiğini görünce bir yandan sinirlendim, bir yandan da ‘haklılar’ dedim. Çünkü ülkemizde ne oyunlar bitiyor ne de terör saldırılarının arkası kesiliyor.

travel risk map 2018

(Görselin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)

En Güvensiz Ülkeler Hangisi ?

Bu ülkelere katılan yeni ülkeler son zamanlarda oldu. İlerleyen zamanlarda da olmaya devam edecektir. Zira birileri rant sağlamak için can almaya devam ederken, birileri de dünyanın bir yerlerinde can vermeye devam ediyor. Arakan olaylarını hepimiz biliyoruz ve dünyanın nasıl sessiz kaldığını da çok güzel gördük. Neyse, liste şu şekilde:

* Libya

* Mali

* Suriye

* Irak

* Pakistan

* Afkanistan

* Kongo

* Mozambik

* Kenya

* Nijerya

* Venezuela

* Meksika

* Papua Yeni Gine

* Yemen olarak devam ediyor.

travel risk map 2018 002

Önemli Not: Bu arada Travel Risk Map 2018‘de sağlık ve yol güvenliği haritası da mevcut. Türkiye yol güvenliğinde riskin ‘düşük’ olduğu belirtilirken, sağlık alanında ise yine ‘düşük’ olarak işaretlendiği görülüyor. Eğer listenin tamamına ulaşmak isterseniz buraya tıklayarak detayları görebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler