Cumartesi, Nisan 20, 2024

Hydrofoiler XE-1 ile Suyun Üzerinde Bisiklet Sürebilmek Artık Mümkün

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hydrofoiler XE-1 adında geliştirilen yeni su bisikleti görenleri gerçekten çok şaşırtıyor. Zira tasarımının yakışıklılığının yanı sıra, Manta5 şirketi tarafından geliştirilen bu ürün pedallar sayesinde suyun üzerinde durarak rahatlıkla hareket edebilmemize olanak sağlıyor.

Denizin Üzerinde Nasıl Kalıyor ?

Tıpkı herhangi bir bisiklet gibi, Hidrofilileri ileri gitmek için pedalları kullanıyorsunuz. Tekerlerin dönmesi yerine, bisikletin altında yer alan ve arkaya monte edilmiş olan pervane harekete geçerek rahatlıkla sağa sola, ileri veya geriye hareket edebilmenize olanak sağlıyor.

Üzerine binen kişinin ağırlığını bisiklete eşit olarak dağıtarak, suyun üzerinde de batmadan durabilmenizi sağlıyor. Hidrolik kanatlar öne doğru pedal çevirildiğinde sürüklenmeyi azalttığı için, bisikletin sudan yukarı kalkarak kanat görevi görmesine imkan tanıyor.

Aynı zamanda bisikletin üzerinde 400W değerinde güç üreten bir motor bulunuyor. Aşağıdaki videoyu izlerken zaten fark edeceksiniz. Kullanıcı pedalları çevirdiğinde ve belli bir güç harcayıp, tekrar pedalları çevirmeyi bıraktığında motor devreye girerek ekstra güç harcamamanız için size yardımcı oluyor. Bir nevi “çevir-depola” tarzı sistem bisiklete entegre edilmiş.

Bisiklet maksimum 190 kilogram ağırlık kaldırabiliyor. Bu da hemen hemen iki insanın aynı anda üzerine binmesi anlamına geliyor. Tam olarak batma seviyesi ise 240 kilogram olarak hesaplanmış.

manta5 Hydrofoiler bisiklet

manta5 Hydrofoiler bisiklet 002

Çok Yönlü Prototip

Ürün ile işinizi tamamladığınız zaman kolayca alıp katlayabildiğiniz gibi, dilerseniz parçaları da sökebiliyorsunuz. Krank seti, dişli kutusu, pervaneler ve sele çıkartılabilirler arasında yer alıyor. Bisikletin en iyi alüminyum alaşımdan yapıldığı söylense de, şuan için ürünün çıkması ve satışa sunulması bekleniyor.

Hydrofoiler XE-1‘nin ABD’deki piyasa satış fiyatının ise 6 bin dolar ile 8 bin dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. Yeni Zelanda menşeili firma Manta5 bu ürünü ile çok ses getirecek gibi. Dilerseniz yayınlanan 20 saniyelik kısa tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

VİDEO

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler