Çarşamba, Nisan 24, 2024

Dünyanın İlk eSpor Stadyumu Çin’de Açılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

eSpor denildiği zaman aklımıza belli başlı oyunlar ve firmalar gelir. Ancak bu sefer Warcraft oyununun geliştiricisi olan Blizzard tarafından Çin’de dev bir eSpor stadyumu inşaa ediliyor.

eSpor Patlaması Yaşanıyor

İnternet üzerinden oynanan eSporlara ilgi her geçen gün artmaya devam ederken, firmalar da yatırımlarına bu yönde değiştirmiş durumda. Ülkemizde de üç büyük takım kendi eSpor klüplerini açarak çalışmalarına hız vermişti. Bu alanda ise bir ilk Blizzard tarafından gerçekleştiriliyor.

Bundan 4-5 yıl sonra tıpkı Dünya Kupası maçları gibi eSpor camiasında da dünya genelinde özel stadyumlarda özel maçlar yapılacak. Ciddi para ödüllerinin olduğu bu turnuvalara genç oyuncular kendilerini vererek sürekli gelişmenin peşinde koşuyorlar. Bu sektöre yön veren firmalardan birisi olan Blizzard’da Çin’in Taipei kentinde eSpor stadyumunu açıyor.

Hatta firma stadyum ile ilgili güzel bir video yayınlayarak akıllardaki soru işaretlerini gidermek istemiş. Stadyumun resmi açılışı 8 Nisan tarihinde Overwatch Pacific Championship turnuvası ile birlikte yapılacak.

blizzard estadium

Stadyum hangi özelliklere sahip ?

Blizzard eStadium adı verilen yeni mekan için çalışmalar hızla devam ediyor. Stadyumda hem yerel hem de uluslararası turnuvalar gerçekleştirileceği gibi, günümüz futbol sahalarına benzeyen pek çok özellik ile geliyor. Mesela eSpor takımlarının kendi ürünlerinin satılabileceği mağazalar, yiyecek standları, bilet gişeleri, müzeler ve hatıra fotoğraflarının olduğu pek çok bölüm olacak.

blizzard estadium 004

Açıkçası eSpor camiasının bu denli gelişmesinden biz de çok memnunuz. Gönül ister ki Türkiye’de de daha çok gelişerek buraya da bir stadyum yapılması. Zira futbol maçlarının oynandığı stadyumlar gibi yüzbinlerce kişi ağırlanmayacağı için daha bütçe dostu çalışmalar yapılabilir. Bakalım zaman her şeyin ilacı..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler