Cuma, Nisan 19, 2024

PC Toplama Oyunu Olan PC Building Simulator Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İtiraf edeyim kasa toplarken alınan haz ve zevk çoğumuz için tartışılmaz bir tutku. Pc Building Simulator parçaları tek tek seçme kasaya dizme ve o ilk çalıştırırken ‘açılacak mı, hata olacak mı’ gibi pek çok sorunu olmadan tüm parçaları nasıl takılacak ne nereye hangi kablonun ismi ne bu soruları cevaplıyor. Hemde bunu bize basit bir oyun gibi gösteriyor Pc Building Simulator.

PC Building Simulator neler sunuyor ?

Kafanızda bir konfigürasyon var ve bunu yapınca ortaya nasıl bir sistem çıkacak bunu merak ediyorsunuz. İşte bu tarafta PC Building Simulator devreye giriyor. Henüz Pre-alpa sürümünde olan Pc Building Simulator sadece temel birkaç model içermekte. Yapımcısı ilerleyen sürümlerde ek modeller ve parçaların geleceğini belirtti.

untitled 2

Bu simülatör kullanıcılara hem eğlence hemde daha önceden bilgisayar toplamamış kişilerin ‘neyi nereye takarım, nasıl yaparım’ gibi sorularını cevaplamak için güzel bir fırsat sunuyor. Diğer komplike simülasyonlar gibi ilerde Pc build simulatör‘de zevkle kullandığımız bir simülatör olacaktır. 

Özellikle bizim gibi sürekli bilgisayar ile haşır neşir kişiler için. Bunun yanında Pc Build Simulatör daha önce hiç sistem toplamamış kişiler için de ‘ekran kartı nedir, nereye takılır, bu molex mi, yoksa 8 pin güç kablosu mu ? gibi sorularını hem eğlenerek hemde öğrenerek görecekleri güzel bir oyun modeli diyebilirim.

untitled3

Oyunu oynamak için W, A, S, D yön tuşlarını kullanıyoruz. Parçaları eklemek için F1 tuşunu kullanırken, çıkarma gibi seçeneklerin olduğu menüyü I tuşu ile açıyoruz. Şahsi fikrim ilerleyen zamanlarda özellikle VR gibi teknolojilerin gelmesi ile birlikte bu ve bunun gibi oyunların artması yönünde olacaktır. Kafanızdaki sistemi göz önüne getirmek veya hayal etmek yerine direkt bilgisayar ortamına dökmesi, aynı zamanda insanlara bir şeyler öğretmesi güzel.

PC Building Simulator oyunu ile alakalı demo videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz hocalar. Yakın zamanda oyunun çeşitli platformlarda satışa çıkması bekleniyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Parçaları ekleyince de monitörde örnek bir oyun yaptığımız sistemin fps değerini de gösterse ve gerçekçi olsa indirme rekorları kırılabilir. Herkes Gerçeğe yakın test veya eğlence, oyun amacıyla indirir. Çok yazdım nokta. ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler