Cumartesi, Temmuz 27, 2024

e-Devlet Sızıntısı İddiası için Açıklama Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz gün e-Devlet platformu için önemli bir iddia gündeme geldi. İddialara göre kullanıcı verileri çalındı ve internete sızdırıldı. İddiaların internet ortamında da gündem olmasının ardından e-Devlet sosyal medya hesabından konuya ilişkin de bazı açıklamalar geldi.

Açıklamaya bakacak olursak, verilerin sızdırılması durumu söz konusu değil gibi gözüküyor. Dilerseniz basın açıklamasına geçelim ve biraz daha detaylı olarak konuyu ele alalım.

e-Devlet Sızıntısı İddiası Gerçeği Yansıtmıyor

e-Devlet Kapısı Twitter hesabından yapılan basın açıklamasına göre kullanıcıların giriş bilgilerinin sızdırıldığı iddiası gerçeği yansıtmıyor. Detaylı olarak kontrollerin yapıldığı ancak herhangi bir veri sızıntısına rastlanmadığı noktasında bir açıklama yapıldığını görüyoruz.

Açıklamada, kullanıcı şifrelerinin çalınmasının çok mümkün olmadığı konusunda da bilgilere yer verildiğini görüyoruz. Giriş sistemi için güçlü kriptografik algoritmalar kullanıldığı ve e-Devlet altyapısında hiçbir kullanıcıya ait parola bilgisinin açık bir metin olarak saklanmadığı da yapılan açıklamada yer alan bilgiler arasında.

Tüm basın açıklamasını da konuya ekleyelim. Yapılan tüm açıklamanın detaylarını yukarıdaki metinde bulabilirsiniz. Genel bir özet geçecek olursak e-Devlet sızıntı iddialarının gerçeği yansıtmadığını görmüş olduk.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler