Cuma, Mart 29, 2024

Edge Tarayıcısını Kullanan Kişiler Microsoft’tan Para Kazanacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

İşletim sistemi Windows 10 ile birlikte otomatik olarak yüklü gelen Microsoft Edge tarayıcısı pek istenildiği gibi kullanılmadı. Windows 10 kullanan kişiler Chrome, Opera veya Mozilla tarayıcılarına yönelerek faaliyetlerini sürdürürken, Edge bu konuda epey geri kaldı. Dev teknoloji şirketi de kullanımı arttırmak için tarayıcıyı kullananlara para ödeyeceğini duyurdu.

Microsoft Edge Kullananlara Neden Para Veriyor ?

Yıllar önce Internet Explorer vahşeti ile yaşayarak bugünlere kadar sağ salim geldik çok şükür. Microsoft ise bu belayı geçtiğimiz senelerde sonlandırarak yeni tarayıcısı Edge‘yi kullanıcılara duyurmuştu. Sade yapısı ve hızlı arayüzü ile kullanılacağı düşünülürken, yine Chrome, Firefox ve Opera tarayıcılarının gerisinde kaldı. Windows kullanıcılarının %25‘lik kısmı Edge kullandığı gibi, çok da başarılı olamadı.

Hal böyle olunca Microsoft kampanya başlatarak Edge’yi kullanan kişilere para ödemesi yapacağını duyurdu. Para ödemesi yapılırken tabii ki firmanın bir kaç şartı var. Edge’yi kullanırken ve para kazanmak için Bing arama motorunu “varsayılan arama motoru” yapmanız gerekiyor. Ardından başka tarayıcı kullanmadan Microsoft Edge‘yi kullanmanız şart.

Şuan için Amerika’da başlatılan bu girişim Türkiye’ye de gelecek. Ancak ülkemizde Bing arama motoru pek kullanılmadığı için başarıya ulaşabileceğini şahsen ben düşünmüyorum.

microsoft-edge-para
Kazandığımız Paralar Nasıl Alınacak ?

Diyelim ki Edge‘yi kullanmaya karar verdiniz ve arama motorunuzu Bing yaptınız. Bu kullanımlar size otomatik olarak puan şeklinde yansıyacak. Mesela 1 gün boyunca kullandınız, 0,5 kuruş kazandınız. Ardından bu biriken puanlarınızı Amazon veya Skype gibi anlaşmalı platformlarda harcayabileceksiniz. Şuan için nakite döndürülemeyen puanlar ilerleyen zamanlarda da böyle kalacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler