Cuma, Nisan 19, 2024

“Türkiye’nin Mobil İnternet Hızı ABD’yi Geçti”

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde mobil operatörlerden sunulan internet hızı Amerika Birleşik Devletleri ve pek çok ülke ile kıyaslandı. OpenSignal tarafından hazırlanan raporlar ve testlere göre, Türkiye’nin mobil internet hızlarının ABD’den daha iyi olduğu ortaya çıktı.

Daha İyi Kapsama Alanı Türkiye’de

Londra merkezli olan OpenSignal firması, dünya genelinde mobil şebekelerde kapsama alanı ve performans testleri konusunda uzman olarak kabul ediliyor. Toplamda 15 milyondan fazla indirilen uygulaması sayesinde yapılan araştırmalar, firmalar tarafından dikkate alınıyor. Bir kaç gün önce sunulan raporda ise 95 ülkenin mobil internet hızları ölçüldü ve kapsamlı bir rapor oluşturuldu.

Giriş: Normalde bilirsiniz ülkemizde yaşanan AKK sorunu ve bu sorun ile ilgili çözümlerin üretilmeyişi kullanıcıları canından bezdirdi. Kimileri “AKK kalkıyor” haberleri peşinde koşup milleti yalan yanlış yönlendirmek istedi, kimisi de günü kurtarmanın peşinde koştu. AKK’nin filan kalkacağı yok kardeşim. Önce bunu kabullenmek gerekiyor. Ancak işin bir de mobil internet kısmı var. Reklamlarda operatörleri görüyoruz. Bas bas bağırıyorlar “gel vatandaş en iyi internet bizde, Türkiye’nin tüm köylerinde bile çekiyoruz.” sloganları atarak müşteri çekmeye çalışıyorlar. Kimi zaman hak vermediğimiz bu durum, dış ülkeler tarafından da sıkı takip ediliyor.

opensignal-turkiye
OpenSignal tarafından hazırlanan raporlara göre; Türkiye’nin %86.57‘si 3G ve daha iyi kapsama alanına sahip olduğu ortaya çıktı. Listenin başında ise %98.54 ile Güney Kore bulunuyor. Hemen ardından ise %95.52 ile Japonya ve %95.23 ile İsrail geliyor. Tabii ki bu rakamlar arasında ülkenin nüfusu, kullanım sayısı, yüz ölçümü ve alt yapılar çok önemli.

opensignal-turkiye-3g-hizi
Gelişme: Mobil internet hızları yine OpenSignal tarafından dikkat edilen önemli detaylar arasında gösteriliyor. Uçtan uca hız sınırlaması ölçümünde yine Güney Kore 41.34 Mbps hız ile ilk sırada yer alırken, Singapur 31.19 Mbps ile ikinci sırada yer alıyor. Sıra ülkemize geldiğinde ise 12.52 Mbps mobil internet hızı ile 36.sıraya oturuyoruz. Bu listede Amerika Birleşik Devletleri 12.34 Mbps mobil internet hızı ile 37.sıraya oturuyor.

Sonuç: Tüm bu raporlar ve yukarıda yayınlanan verilere bakıldığında uçtan uca hız “bir kullanıcının hız ve kapsama alanı bakımından 3G ve 4G ağları üzerinde deneyimlemiş olduğu ortalama mobil veri bağlantısı” anlamına geliyor. ABD’nin 3G ve 4G kapsama alanı %91.69 olarak kalırken, Türkiye 92.29 kapsama alanı ile daha üst sırada yer alıyor. Eğer siz de verileri incelemek ve raporlara göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Opensignal-turkiye-3g-sebeke

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. Hocam nerede ölçüm yapmışlar adres verde oraya taşınalım. İstanbul Beyoğlu’nda oturuyorum internet sağlayabilecek doğru düzgün firma yok adsl kullanıyoruz hala alt yapınız desteklemiyor diye bide içten içe gülüyorlar telefon şirketleri desen 3 üde çekmiyor resmen mahremiyet yerinde oturuyorum isyanlardayım.

  2. Upload hızları değerlendirilmemiş hocam. ABD’de bomboş çöller var ve yüzölçümü çok daha fazla; yiyosa şehirlerdeki hızı karşılaştırsınlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler