Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Elektrikli Araçlar için Aranan Teknoloji Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli araçlar için en büyük sorunlardan biri, araçların şarj olma süresi. Teknolojik açıdan araçlar bir hayli gelişti ama içten yanmalı motor kullanan otomobillerle karşılaştırıldığı zaman şarj süreleri çok daha yüksekte kalıyor. Sektörde bu durumu değiştirecek adımlar da atılmaya başlamış durumda. Son olarak Fisker, şarj süresi konusunda sorunları ortadan kaldıracak yeni bir proje geliştirdiklerini duyurdu.

Fisker tarafından yapılan duyuruya bakacak olursak, çok yakın bir zaman sonra elektrikli araçların şarj sorunu ortadan kalkabilir.

Fisker ile Ample Ortak Bir Sistem Üzerinde Çalışıyor

Ample ile Fisker arasında kurulan ortaklık, akü değişimine odaklanıyor. Dilerseniz doğrudan sistemin nasıl işleyeceğinden söz ederek başlayalım.

Söz konusu sistemde, sürücü akü değiştirme sistemine giriş yapıyor ve istasyon aracı yukarı kaldırıyor. Sonrasında biten akü çıkarılıp, otomatik olarak araca yeni akü takılıyor. Benzin aldığınız süre içerisinde aracın pilini de takmış oluyorsunuz.

Tüm sürecin otonom olarak ilerliyor olması da sürücüler için önemli olan diğer kısım. Ayrıca Fisker tarafından yapılan açıklamaya bakacak olursak, maliyet konusunda yine içten yanmalı araçlara göre daha düşük bir maliyet sunulduğunu göreceğiz.

Elektrikli araçlarda bir dönemi değiştirip yeni bir dönemi başlatacak olan sistemin ilk olarak Ocean SUV modellerinde kullanılmaya başlayacağını da belirtelim. Şu an planlanan 2023 yılında göreceğimiz yeni SUV modelinde, bu hizmetin desteği olacak. Gerekli alt yapı sağlandığı zaman ise 2024 yılı içerisinde Fisker, söz konusu SUV modelinde akü değişim hizmetini de başlatmayı planladığını açıkladı.

Yeni sistem ne zaman yaygınlaşır ya da ne kadar kabul görür bilemiyoruz ama söz konusu teknolojinin yaygınlaşması, elektrikli araç sayısının katlanmasını sağlayacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler