Perşembe, Mart 28, 2024

Elektrikli Otomobilden Sonra, Elektrikli Uçak Maxwell X-57 Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli taşıtlara her geçen gün rağbet giderek artarken, NASA yeni elektrikli uçağı Maxwell X-57‘yi duyurdu. Yeni Elektrikli uçağın piyasa satış fiyatı, teknik özellikleri ve detayları haberimizde.

NASA’dan Maxwell X-57

NASA teknolojik yatırımlarına ara vermeden devam ederken, geçtiğimiz günlerde Doç. Dr. Melike Nikbay‘ın NASA ses üstü uçak projesi için kadroya alındığını duyurmuştuk. Uçaklar ve havalı taşıtlar için hala geliştirmelere ve yatırımlara devam eden ekip, şimdi de ilk elektrik ile uçan Maxwell X-57 uçağını duyurdu. Çevreci ve sessiz olduğu belirtilen yeni deneysel uçağın NASA görevlerin de uçuş yapacağı belirtiliyor.

Kanatlarında bulunan 14 metrelik elektrikli pervaneleri, elektrik enerjisi ve iki ana motoru ile 175 Mph‘ye kadar hız yapabildiğini test etti. Elektrikli uçak Maxwell X-57 dört yıl içerisinde gerçekleştirilecek testlerden sorunsuz geçecek olursa tamamen NASA çalışmalarında kullanılacak. Ancak elektrikli uçakların yapılmış olması sadece NASA’yı ilgilendirmiyor. Diğer Boeing gibi büyük uçak firmaları da bu projenin bitimini merakla bekliyor.

Maxwell-X-57
Uçağa Maxwell Adı Nereden Geliyor ?

NASA tarafından geliştirilen elektrikli uçağa Maxwell adının verilmesinin en büyük nedeni 19.yüzyılda yaşayan ve elektromanyetiğin temelini atan İskoç Fizikçi Clerk Maxwell tarafından alınmış. Önümüzdeki yıllarda test aşamalarına geçilecek olan uçak toplamda 790 milyon dolara mal olacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Hocam bizim bi borlar vardı noldu onlara, uçak yakıtlarında, jet yakıtlarında kullanılacaktı, bizim ekonomiyi baya uçuracaktı falan. böyle giderse elimizde kalıcak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler