Perşembe, Nisan 18, 2024

Elgato 4K60 S+ İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, yayıncılar ve içerik üreticiler için tasarlanan kayıt cihazı Elgato 4K60 S+ incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Yayıncılar için ürettiği ürünler ile tanıdığımız Elgato bilindiği gibi bu alanda Corsair bünyesine katılarak yeni ürünlerini geliştirmeye bu çatı altında devam ediyor. Elgato’nun bu yeni ürünü 4K60 S+ cihazı da ofisimize ulaştı ve sizler için incelemesini hazırladık. Şimdi gelin, Elgato bizlere neler sunuyor birlikte bakalım.

Capture Card Nedir?

Elgato 4K60 S+, ürün adı ile capture card, Türkçe adı ile kayıt kartı kategorisine dahil bir ürün. Kayıt kartlarından bahsetmek gerekirse de özellikle son dönemde artan internet ve akış yayıncılığı, yayını yapan kullanıcılar için çeşitli donanım gereksinimlerini beraberinde getirdi. Bu doğrultuda yayıncılar, çok iyi sistemlere sahip olmaları gerekiyordu ki bir yandan oyun ya da içeriklerini hazırlasınlar, bir yandan da bunu kaydedip video ortamlarına ekleyebilsinler.

elgato game capture 4k60 s plus 001

Kayıt kartları da yayıncıları bu masraf ve ek güçten kurtarmak adına ortaya çıkmış bir ürün gurubu. Herhangi bir donanıma bağlı kalmadan sadece bu kartları kullanarak ekranınıza gelen görüntüyü olduğu gibi kayda alabilir, daha sonra herhangi bir platformda paylaşabilirsiniz. Bu alanda önde gelen en iyi firmalardan biri de kuşkusuz Elgato.

İşte bu incelememizde Elgato’nun 4K60 S+ adı ile duyurduğu yeni kayıt kartını sizlere aktarıyor olacağız.

Taşınabilir Kompakt Tasarım

Elgato 4K60 S+, kendine has bir ürün kutusunda geliyor. Mavi renkli bu kutuyu açtığımızda içerisinden Elgato 4K60 S+’ın kendisi; çeşitli ülke prizleri için adaptör başlığı, güç adaptörü, ikişer adet Type-C ve HDMI kablosu ve cihazlarınıza yapıştırabilmeniz için hazırlanmış Elgato logolu metal sticker çıkıyor.

elgato game capture 4k60 s plus 002

Cihazı masamıza koyduğumuzda ise neredeyse bir el büyüklüğüne sahip yapı ile karşılaşıyoruz. Elgato, ürünün tasarımında tamamen siyah bir renk tercih etmiş. Üst bölümde Elgato logosunun ortalandığını ve logo etrafında da kabartlamalı devre desenlerinin konumlandırıldığını görüyoruz. Standart bir taşınabilir diskten biraz daha kalın bir yapıya sahip olan ürün 345 gram ağırlığa sahip ve taşınabilirlik noktasında çok rahat bir deneyim sunuyor.

elgato game capture 4k60 s plus 006

Elgato 4K60 S+’ın etrafına baktığımızda ise giriş çıkış yuvalarını görüyoruz. Bölümde mikrofon girişi, dokunmatik kayıt düğmesi ve SD kart yuvası bulunan cihazın arka kısmında iki adet Type-C ve iki adet HDMI yuvası bulunuyor.

elgato game capture 4k60 s plus 005

4K HDR Kayıt 

Elgato 4K60 S+, adından da anlaşılacağı üzere kayıt görevini 4K çözünürlükte gerçekleştirebiliyor. Bu doğrultuda içerdiği yüksek güçlü HEVC yongası sayesinde hem 4K çözünürlükte kayıt alabiliyor hem de bu çözünürlüğü 60FPS ve HDR desteği ile güçlendirebiliyor. Üstelik kayıt anında herhangi bir gecikme de yaşanmıyor.

elgato game capture 4k60 s plus 013

Kayıt işlemi için iki farklı yol sunabilen cihaz, dilerseniz kaydı herhangi bir bağlantıya gerek kalmadan kendi içerisinde bulunan SD karta, dilerseniz de kuracağınız PC bağlantısı ile sistem depolamanıza kaydedebiliyor. Ayrıca uyumluluk noktasında hem PC hem de oyun konsolları ile tam uyum sağlanmakta. Elbette HDMI çıkışlı herhangi bir görüntü cihazından da kayıt alabilmeniz mümkün.

elgato game capture 4k60 s plus 004

Elgato 4K60 S+, PC için 4KCU yazılımına sahip. Bu yazılım sayesinde PC üzerinden aldığınız ve PC’ye kaydettiğiniz kayıtları, yazılım üzerinden düzenleyebilmeniz mümkün. Yazılım, kayıt kalitesinden renk kalibrasyonuna kadar geniş bir özelleştirme imkanı sunuyor. Konsol üzerinde alacağınız kayıtlarda ise cihaz, görüntüyü, HDR desteğini ve diğer optimizasyonları kendi başına hallediyor ve sizlere sadece kayıt düğmesine tıklama rahatlığı kalıyor.

elgato game capture 4k60 s plus 010

Cihazın teknik kayıt özelliklerine bakacak olursak video kodlama sistemlerinde HEVC / H.265 HDR, AVC / H.264 kodeklerini görüyoruz. Aynı zamanda HDR desteği de 10 bit olarak sürdürülüyor. Cihaz içerisinden herhangi bir SD kart çıkmadığını ekleyelim.

elgato game capture 4k60 s plus 007

Hocanın Yorumu

Elgato 4K60 S+, özellikle yayıncılar ve yayınlarını kayıt altına alıp farklı platformlarda paylaşan kullanıcılar için çok güçlü bir cihaz. Yeterli gücü üretebilecek bir sisteminiz varsa, 4K HDR kalitesinde 60 FPS’ye kadar kayıt imkanı sunan bu cihaz, ekstra herhangi bir eklentiye de gerek kalmadan kendi işini görebiliyor. Aldığımız kayıt testlerinde de herhangi bir görüntü kaybı yaşatmayan cihaz, bu alanda çalışan kullanıcılar için tavsiye edebileceğimiz ender cihazlardan biri.

odul 2020 3lu

Ürün ile ilgili detaylı bilgileri ve kayıt testlerini eklediğimiz inceleme videomuza başlıkta bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Hocam merhaba, elgato 4k60 s+ kayıt alıyorum 4k 60 fps hdr youtube a attığımda 2160p hdr olarak gözüküyor 30 fps E düşüyor sebebi nedir

  2. Merhabalar hocam ben elgato HD 60s aldım fakat bilgisayara taktığım zaman no device no found yazıyor herşeyi denedim ama bi türlü yapamıyorum ne yapmam gerekiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler