Salı, Nisan 23, 2024

Elon Musk, Jeff Bezos’ı Geçerek Dünyanın En Zengini Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

SpaceX, Tesla, SolarCity gibi firmaların CEO’su Elon Musk, dünyanın bir numaralı alışveriş platformu Amazon’un sahibi ve aynı zamanda dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos’ı geçerek dünyanın en zengin insanı ünvanını ele geçirdi. Elon Musk’ın bu başarısı, Tesla’nın hisse fiyatındaki inanılmaz artışa dayanıyor ve şirket, geçen yıl neredeyse 10 katına çıktıktan sonra bugün tek bir günde işlemlerde %7,94 kazandı.

Bloomberg, Elon Musk’ın şu anda 194,8 milyar dolar değerinde olduğunu veya yakın zamanda boşandığı için elbette varlığının 1 / 4’ünü kaybeden Bezos’tan 9.5 milyar dolar daha fazla olduğunu bildirdi.

Jeff Bezos Elon Musk 1125508
Elon Musk, Jeff Bezos'ı Geçerek Dünyanın En Zengini Oldu! 2

Tesla’nın hisse fiyatı, pandemi sırasındaki elektrikli araç satışlarındaki beklenmedik güçten kaynaklandı, şirket son 5 çeyrekte tutarlı bir kâr elde etti ve 2020 için EV üretim hedeflerini gerçekleştirerek 12 aylık dönemde 508.000 Tesla üretti. Tesla’nın S & P500’e dahil edilmesi de fiyatlarının artmasına yardımcı oldu ve şirket büyük olasılıkla yakında çoğu Amerikalının emeklilik fonunun bir parçası olacak.

Elon Musk’ın, yükselen serveti, Tesla’yı 420 dolardan özel almak için fon sağlandığını iddia ettiği için SEC’e 20 milyon dolar ödemek zorunda kaldığında 2018’de para cezasına çarptırıldı – komik bir bakış açısıyla – şu anda mevcut servetinin %0,01’inden az.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler