Cuma, Mart 29, 2024

Elon Musk, Starship Roketini Altı Ay İçerisinde Yörüngeye Yerleştirecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

SpaceX’in İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, Starship Uzay aracının altı ay içerisinde dünya yörüngesine çıkması gerektiğiniz 28 Eylül akşamı yaptğı bir sunum sırasında belirtti. Etkinlik, çok az yeni bilgi ve çok fazla SpaceX tarihi ile taraftarları hedef almıştı.

Musk şunları söyledi;

“Bu tamamen çılgınca olacak ama bence altı aydan daha kısa sürede yörüngeye ulaşmayı denemek istiyoruz. Tasarım iyileştirme ve imalat iyileştirme oranı katlanarak devam ettiğinden, birkaç ay içinde doğru olduğunu düşünüyorum.”

Bu kulağa çılgınca gelecek

SpaceX’in Amerika-Meksika sınırının hemen kuzeyindeki Texas, Boca Chica, Teksas yakınlarındaki test tesisinde gerçekleştiği sunumda Musk, arkasından yükselen Starship prototipinin birkaç ay içerisinde 65.000 irtifaya kadar kontrol edilen ‘atlama’ yapmasını beklediğini söyledi. Bu dönüm noktasına ulaşıldığında, Musk bir sonraki uçuş hedefinin yörüngeye yerleşmek olacağını açıkça belirtti.

Sunum esnasında gösterilen bir Starship gösterimi, geminin 50 metre uzunluğa (yaklaşık 164 feet) ve dokuz metre çapa (yaklaşık 30 feet) sahip olacağını ve sonunda 150 tonluk bir yük taşıyabileceği belirtildi. Starship, Süper Ağır isimli devasa bir roket ile uzaya gönderilecek. Süper Ağır da 68 metre uzunluğunda (223 feet), dokuz metre çapında olacak.

 

Elon Musk’a göre Süper Ağır, 37’ye kadar Raptor motoru içerebilecek ancak “O kadar yükseğe çıkacağımızdan emin değilim” dedi. Musk, motor sayısının göreve bağlı olarak değişebileceğini belirtti ve güçlendirici için minimum motor sayısının 24 civarında olabileceğini söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler