Çarşamba, Nisan 24, 2024

Elon Musk: Tesla Kamyonet, Kasım Ayında Gelecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şimdiye dek gördüğümüz en havalı kamyonet; Tesla CEO’sunun paylaştığı bir tweete göre, Elon Musk tarafından “şimdiye kadar gördüğüm en havalı araba” olarak tanımlanan Tesla kamyoneti, en erken kasım ayında yapılacak açıklamaya bakıyor. Bilim kurgu havası taşıyan elektrikli kamyonetin, bu yaz veya en geç Ekim ayında, en iyisi iyimser Musk tarafından yapılan önceki ifadelere dayanarak gelmesi bekleniyordu.

2017 yılında Tesla Semi’nin açılışında gösterilen bir alıcının ve Mayıs ayında tweetlenen bir görüntünün erken konsept görüntüsünün ötesinde, Tesla kamyoneti hakkında çok az şey biliniyor. Musk, geçtiğimiz yıl Kara Swisher ile yapılan bir Recode röpartajında şöyle konuştu;

elon musk tesla

“Gerçekten fütüristik bir siberpunk, “Blade Runner” kamyonet gibi olacak. Harika olacak, harika olacak. Bu kalp durması olacak. Kalbimi keser. Sanki, oh, harika.”

Musk bu konuşmasının ardından ekleme yaparak “Çok fazla titanyum olacak” dedi. Eğer yanlış anlamadıysam aracın büyük bir kısmı (daha önemli) titanyum ağırlıklı üretilecek.

 

Musk zaten birisinin, Tesla tutku projesini satın alıp almadığını pek umarsamadığını söyledi, eğer satmaz ise gelecekte daha geleneksel bir pikap yapacağını kabul etti.

Tesla’yı büyük bir rekabet bekliyor

Tesla Kamyoneti, ne zaman piyasaya sürülerse sert bir rekabet ile karşı karşıya kalacak zira Ford bir süredir tamamen elektrikli F-150 ile uğraşıyor, “Ford zorlu mantrasını duyururken, Ford’un en çok satan kamyonetlerine ne kadar benzeyeceğine odaklanmayı seçti. Elektrikli F-150, 2021 gibi erken bir sürede bayilere ulaşabilir.

ford all electric f 150 pickup truck hybrid

Daha fütüristik bir şey aramakta olan alıcılar – ancak 2020’de mevcut olacak – Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomotiv kuruluşu Rivian’dan 69.000 dolara R1T ile geçinebilirler.

Ford ayrıca, 2022 yılına kadar varabilecek orta büyüklükte bir e-alıcı üzerinde VW İle ortaklık kurmakta. Nisan ayında, GM, “rekabetçi bir şekilde uygun olduğunda” lansmanını yapmak üzere tam boyutlu bir elektrik toplayıcı inşa etmeye karar verdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler