Perşembe, Nisan 25, 2024

Elon Musk Tesla’nın Yönetim Kurulu Başkanlığından İstifa Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Otomobil sektörünün parlayan isimlerinden Tesla şirketinin yönetim kurulu başkanı Elon Musk, şitketin yönetim kuruluğu başkanlığı görevinden istifa ediyor. Bu istifanın altında bazı yolsuzluk iddiaları yatmakta. Hakkında yapılan şikayetleri hem reddetmeyen, hem de kabul etmeyen ismin; önümüzdeki 45 gün içerisinde istifa etmesi beklenmekte. 

CEO’luk Görevine Devam Edecek

Tesla şirketinin ulaştığı popülerlikte şüphesiz ki Elon Musk‘ın payı büyük. Fakat ünlü iş adamı kısa bir süre önce bazı yolsuzluk iddialarının hedef ismi olmuştu. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, Elon Musk’ın Tesla hisselerini borsadan çekmek için mali kaynak bulması hakkında yaptığı açıklamayı yanlış bulmuş ve bu sebepten dolayı şirketin CEO’su ve yönetim kurulu başkanı olan Elon Musk‘a dava açmıştı.

Elon Musk Teslanın Yönetim Kurulu Başkanlığından İstifa Ediyor İÇERİK

İddialar sonucunda Tesla şirketinde yönetim kurulu başkanlığı yapan Musk, bu iddiaları reddetmediği gibi, kabul de etmedi. 

Suçlamalar sonucunda kendisi ve şirketi adına toplamda 40 milyon dolar ceza ödemeyi kabul eden isim, şirketin CEO’su olmaya devam edecek fakat önümüzdeki 3 yıl boyunca yönetim kurulu başkanlığı görevine adaylığını sunamayacak.

Bir süredir attığı Tweet’lerle gündeme gelen isim, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile Tesla şirketini New York borsasından hisse başına 420 dolar teklifle çekme planını yönetim kuruluyla paylaştığını bildirmişti.

Musk, geçtiğimiz ağustosta yönetim kurulu üyeleri ve şirketin hissedarlarıyla yaptığı görüşmeden sonra şirketin borsadan çekilme kararını iptal ettiğini bildirmişti. Bu duyurunun ardından şirket hisselerinde %20’ye ulaşan bir düşüşe şahit olundu. Şirketin piyasa değerinde ise 12 milyar dolardan fazla bir düşüş gözlemlendi.

Belki de ünlü iş adamının bu kararı, şirketin akıbeti hakkında daha hayırlı olacaktır. 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler