Cuma, Nisan 26, 2024

Elon Musk, Twitter’a Dava Açtı: Sebebi Ne?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Girişimci Elon Musk, Twitter’ın şahsına açtığı davanın mahkeme tarihi belli olduktan sonra karşı bir hamlede bulunarak 164 sayfalık bir belge ile şirkete karşı dava açtı. Musk, bu dava sayesinde satın alma anlaşmasından çekilebileceğini düşünüyor.

Bildiğiniz üzere geride bıraktığımız aylarda Elon Musk, sosyal medya platformu devlerinden Twitter’ı satın almak için şirkete 44 milyar dolar değerinde teklifte bulunmuştu fakat Musk, şirketin kendisine sahte hesapların sayısı hakkında doğru bilgi vermediğini gerekçe sunarak bu satın almadan vazgeçtiğini belirtmişti.

elon musk nga 2017
Elon Musk, Twitter'a Dava Açtı: Sebebi Ne? 2

Reuters’ın yaptığı habere göre Elon Musk, Twitter tarafından şahsına açılan davanın mahkeme tarihi belli olduktan hemen sonra Twitter’a karşı yaşadığı yasal mücadeleyi arttırdığı ve şirkete karşı dava açtı. Gizli olarak açılan bu karşı davada Musk, 164 sayfalık kamuya kapalı bir belge sunulduğunu belirtilirken yakın zaman içerisinde belgenin düzenlenmiş bir versiyonunun halka sunulacağı da vurgulandı.

Bir Twitter hissedarı da Elon Musk’ı dava etti!

Şirket ile Elon Musk arasındaki kavgaya ek olarak geçtiğimiz gün bir Twitter hissedarı da Elon Musk’tan davacı oldu. Ünlü iş insanı ve girişimcinin ihlallerde bulunması ve yol açtığı zararı kapatması gerektiğini savunan hissedar, mahkemeye verdiği dilekçede Musk’a anlaşmaya uyma emri verilmesini talep etti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler