Cuma, Nisan 26, 2024

Elon Musk ve Jack Ma, Yapay Zeka Tehdidi Konusunda Aynı Fikri Savunmuyorlar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Alibaba Kurucusu Jack Ma ve Tesla Motors’un Kurucusu Elon Musk, Şangay’da gerçekleşen bir etkinlikte yapay zekanın riskleri ve potansiyel kazanımlarının görüşlerine karşı çıktılar.

Çinli girişimci Jack Ma, konferansta yapay zeka konusunda “oldukça iyimser” göründüklerini belirtti. Tesla’nın şefine “İnsanı tanımıyorum, bu ünlü son sözler gibi” dedi. Musk, teknolojinin bunu anlama yeteneğimizden daha hızlı geliştiğini belirterek ekledi ancak ikisi bir konuda hemfikirdi: dünyanın karşılaştığı en büyük sorunlardan biri nüfusun çöküşü.

İkisi, Bugün Dünyayı Şekillendiren En Etkili Teknoloji Liderlerinden

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Bay Musk, elektrikli otomobil üreticisi Tesla, uzay roketi şirketi SpaceX ve tünel taşıma şirketi The Boring Company’yi yönetmeye başlamadan önce dijital ödemeler firması PayPal’da servetini kazandı ayrıca San Francisco merkezli bir yapay zeka araştırma şirketi olan OpenAI’nin kurulmasına yardım etti .

Bay Ma, Amazon’u dünyanın en büyük elektronik perakendecisi unvanına sahip olan ve aynı zamanda dünyanın en büyük bulut bilişim sağlayıcılarından biri olan Alibaba’yı kurdu. Grup, hem kendi işinde hem de onlarca üçüncü taraf şirkete yapılan yatırımlar yoluyla dünyanın en büyük yapay zeka harcaması yapan şirketlerden biri .

45 dakikalık konuşmaları, Çin’in Amerika Birleşik Devletleri’ni 2030’a kadar dünyanın önde gelen yapay zeka yenilikçisi olma görevini üstlenmesi hedefiyle bağlayan Dünya Yapay Zeka Konferansı’nı (WAIC) başlattı.

108539050 42b37fe6 c12c 44b0 8ae3 3db098c7b675

Jack Ma: “İnsanlar yapay zeka ile 120 yıl yaşayabilir.”

Bay Ma, makine öğrenmesinin nasıl bir güç olarak hareket edebileceği konusundaki yorumlarının çoğuna odaklandı. “Kucaklamak” için bir şey olduğunu ve insanların nasıl düşündüklerine dair yeni bilgiler getireceğini söyledi.

“İnsanlar kendimizi daha iyi anladığında, dünyayı daha iyi geliştirebiliriz” dedi. Ayrıca, yapay zekanın zamanımızı azaltan ve yaratıcı görevlere odaklanacak yeni iş türlerinin yaratılmasına yardımcı olacağını öngördü.

“Bence insanlar haftada üç gün, günde dört saat çalışmalı, yapay zeka döneminde insanlar 120 yıl yaşayabilir. O sırada kimsenin yapmak istemeyeceği çok fazla işimiz olacak. Bu yüzden robotların yaşlı çocuklarla ilgilenmesi için yapay zekaya ihtiyacımız var. Yani işler hakkındaki görüşüm bu, endişelenme, işlerimiz olacak.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler