Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Elon Musk, Vine’ı Yeniden Açmayı Planlıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Axios tarafından yapılan bir habere göre Twitter’ı satın alıp tüm CEO’larını işten kovan Elon Musk, Twitter mühendislerinden bir dönemin popüler uygulaması Vine’ın yıl sonundan önce piyasaya sürülebilecek güncellenmiş bir sürümü üzerinde çalışmalara başlamasını istediğine dair bilgiler gelmeye başladı. Musk geçtiğimiz günlerde “Vine’ı geri getirip getirmemesi gerektiğini” sorduğu bir anketi tweetledi ve dört milyon katılımcının yüzde 69,5’i evet oyu verdi.

Sosyal medya platformu devlerinden Twitter, TikTok öncesinde ve Vine’ın popüler olduğu 2012 yılında altı saniyelik video paylaşım platformu Vine’ı satın aldı. Uygulamanın kullanımı yavaşlamaya başladı ve Twitter 2016 yılına geldiğimizde ise uygulamayı kapatma kararı aldı. Vine, kullanıcıların altı saniyelik döngüsel video klipler çekip paylaşmasına izin vermek için tasarlanmıştı.

vine elon musk
Elon Musk, Vine'ı Yeniden Açmayı Planlıyor! 2

Vine’ın yeniden başlatılacak güncellenmiş bir sürümü, günümüzdeki popüler video uygulaması TikTok ile rekabet etmeyi hedefleyecek. Twitter mühendislerine kapatıldığından beri değişmeyen Vine kod tabanını incelemeleri söylendi. Bir kaynak, Axios’a şirketin “çok fazla çalışmaya ihtiyacı olduğunu” belirtti.

Musk, 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını Cuma günü tamamladı ve kendisini CEO olarak şirkete atadı ve CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal ve politika lideri Vijaya Gadde dahil olmak üzere birçok üst düzey yöneticiyi görevden alarak şirketten kovdu. Musk ayrıca yönetim kurulundan da kurtuldu ve şu anda Twitter’ın tek yöneticisi kendisi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler