Perşembe, Nisan 18, 2024

Elon Musk’ın Mars’ı Bombalamak İstemesinin Nedeni Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

16 Ağustos 2019 tarihinde paylaştığı Tweet ile sosyal medya gündemini oldukça şoke eden Elon Musk, üzerinde çok fazla çalışmalar yaptığı komşu gezegen Mars’ı bombalamak istiyor ve bu konuda espri yapmıyor.

Musk’ın Mars Tweet’i

Geçtiğimiz günlerde “Nuke Mars!” paylaşımı yapan Elon Musk bu konuda gayet ciddi konuşuyormuş. Musk gezegen komşumuz Mars’ın yüzeyini gerçekten nükleer silahlarla bombalamak istiyor. İşte bu yüzden: gezegeni tekmeleyeceğini ve sıkışan karbondioksiti atmosfere bırakarak yaşanabilir hale getireceğini düşünüyor.

Elon Musk bu teoriyi 2015 yılından beridir Stephen Colbert‘e Mars’ın bir tamirci olduğunu ve onu vurarak düzeltebileceğimizi söyleyerek zorluyor fakat bilim insanlarına göre Musk bu konuda çoğunlukla yanılıyor. NASA araştırması, Mars’a nükleer silah atmanın bir miktar karbondioksit salgılayacağını, ancak Dünya benzeri yapıya yakın olması için yeterli olmadığını gösteriyor. 

Bir 2018 çalışması gezegende büyük bir fark yaratmaya yetecek kadar karbondioksit olmadığını gösteriyor. Şu anda, Mars Dünya’nın yaklaşık yüzde 6’sı kadar atmosferik bir karbondioksit içeriğine sahip. Elon Musk‘a nükleer bomba atmasına izin verirsek, bilim insanları bu seviyenin yalnızca yüzde 7’sine çıkaracağına inanıyorlar.

Ancak, tartışmalı milyarder mühendisinin, 28 milyon Twitter hayranını, kırmızı gezegeni yok etme ve Tişört satma konusundaki konuşmalarını tweet ile doldurmasını engellemiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler