Salı, Nisan 16, 2024

Yılların Araba Üreticisi Ford’den Akıllı Alışveriş Sepeti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yıllardır binek otomobiller ve iş araçları geliştiren Ford, günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız alışveriş arabalarını harika bir inovasyonla günümüz teknolojisini kullanarak bize yeniden pazarlamayı hedefliyor.

Artık teknolojik inovasyonlar günlük yaşantımızın içerisine girmeye hızla devam ediyor, akıllı bileklikler, akıllı saatler, akıllı ayakkabılar, akıllı gözlükler derken şimdi ise otomobil devi Ford’den akıllı alışveriş arabası hamlesi geliyor.

In The Know’un Instagram sayfası üzerinden paylaştığı videoda Ford markasının kazalara önlem getirecek “Akıllı Alışveriş Arabası” projesini tanıtan bir gösterim ile karşılaştık.

Videodan görmüş olduğunuz bu alışveriş sepeti, genellikle çocukların sürdüğü bu sepetin olağan durumlarda insanlara çarpmasını önlüyor. Potansiyel çarpışmaları önlemek için sensörler kullanan alışveriş sepeti aynı zamanda arabaların çarpmasını da kendi sensörü ile uyarıyor.

Kullanılan sensör teknolojisi içerisinde otomatik frenlemeyi barındırıyor böylelikle kişinin kontrolünden çıkan sepet, herhangi bir canlıya ya da otomobile yaklaştığında otomatik olarak duruyor.

Ne Zaman Çıkacak?

Görmüş olduğunuz bu inovasyon Ford‘un çarpışma öncesi destek teknolojisinden ilham alıyor. Bu akıllı sepet önümüzdeki arabaları, insanları ve engelleri tespit edebilme kabiliyetine de sahip ve Ford tarafından üretilecek olan bu sepet şimdilik sadece konsept yani şuan da yada ilerleyen yıllarda marketlerde, mağazalarda yer almayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler