Salı, Nisan 16, 2024

Emirates Havayolları Uçağının Yakıt Deposu Patladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birleşik Arap Emirliklerine ait Emirates Boeing 777-300 tipli yolcu uçağının yakıt deposu henüz bilinmeyen bir neden ile patladı. Havada patlama gerçekleştikten sonra Dubai Uluslararası Havaalanına acil iniş yaptı. İçerisinde 5 Türk yolcunun da bulunduğu uçağın detayları haberimizde.

 

5 TÜRK YOLCUMUZ VARDI

 

Emirates Havayolları’na ait Boeing 777 tipli yolcu uçağı 282 yolcusu ve 18 mürettebatı ile birlikte Hindistan’dan hareket etmişti. Havada kısa bir süre ilerledikten sonra, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yakıt deposu ilk olarak duman çıkartmaya başladı ve yolcular camdan bu durumu görünce panik oldular. Ardından 1 dakika 45 saniye sonra yakıt deposunun alev alması üzerine pilotlar uçağın rotasını Dubai‘nin Uluslararası Havalimanı’na acil iniş yapması için irtibata geçerek yönlendirdi.

 

Uçak havada alev alırken, içeride büyük bir telaş ve panik yaşanıyordu. Toplamda 282 yolcu taşıyan uçakta 5 Türk yolcu bulunuyordu. Uçak Dubai Havalimanı‘na haber verdikten sonra hemen pistte önlemler alınmaya başlandı ve köpükler ile pist soğutuldu. Ardından uçak iniş rotasında göründüğünde hazırlıklar tamamlanmıştı. Uçak iniş yaptığı anda gövdesi üzerine oturarak alt kısımdan parçalandı.

 

emirates-ucak-kazasi

 

Uçak sağ salim indikten sonra hemen yolcular tahliye edilmeye başlanırken, tüm yolcular sağ salim indirildiği bilgisi verildi. Ancak uçağın söndürme çalışmalarına katılan havalimanı ekiplerinden 1 itfaiyecinin öldüğü belirtildi.

 

emirates-ucak-patlama

 

TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

 

Emirates havayollarına ait uçağın piste indikten sonra alev alması ile birlikte havalimanındaki tüm uçuşlar iptal edildi. Emirates tarafından yapılan açıklamaya göre, uçaktan bulunan yolcu kapasitesi ve uyrukları şu şekilde oldu:

 

226 adet Hindistan vatandaşı
24 adet Birleşik Krallık vatandaşı
11 adet BAE vatandaşı
6 adet ABD vatandaşı
6 adet Suudi Arabistan vatandaşı
5 adet Türkiye vatandaşı
4 adet İrlanda vatandaşı
2 adet Avustralya vatandaşı
2 adet Brezilya vatandaşı
2 adet Almanya vatandaşı
2 adet Malezya vatandaşı
2 adet Tayland vatandaşı
1 adet Hırvatistan vatandaşı
1 adet Mısır vatandaşı
1 adet Bosna Hersek vatandaşı
1 adet Lübnan vatandaşı
1 adet Filipinler vatandaşı
1 adet Güney Afrika vatandaşı
1 adet İsviçre vatandaşı
1 adet Tunus vatandaşı

Boeing 777-300 tipli uçağın inişinden sonra yolcuların tahliye anlarını kameraya alan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. İçeride bulunan Türk vatandaşlar hakkında henüz resmi bir kimlik açıklaması yapılmazken, tüm yolcuların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler