Perşembe, Mart 28, 2024

EMUI 9 Arayüzünde Artık 3. Parti Başlatıcılar Varsayılan Olarak Çalışmıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei ve Honor telefonlara Android 9 Pie güncellemesi ile birlikte gelecek olan EMUI 9 arayüzünde artık 3. parti başlatıcı kullanılmayacak. 

Yakın zamanda Bootloader kilidini vermeyi durduran Huawei, 24 Temmuzdan önce Bootloader şifresi almayan kullanıcılar için Huawei ve Honor cihazlara ROM yüklemeyi ve ROOT atmayı engellemeşti. EMUI 9 güncellemesi ile birlikte Huawei cihazlara 3. parti başlatıcı yüklenebilecek fakat varsayılan olarak çalışmayacak. Böylece Android’in özgürlüğü EMUI 9 cihazlar için bir tık daha kısıtlanmış oldu. 

Huawei’nin 3. Parti Başlatıcıları Yasaklamasının Sebebi

Huawei’nin bu yasağı getirmesinin nedeni 3. parti başlatıcıların cihazın performansını düşürüp çok fazla pil tüketmesi. Çin’de Google Play Store olmadığı için resmi olamayan Android uygulama mağazasında düzgün çalışmayan başlatıcılar bulunuyordu. Bu başlatıcılar telefonun performansını kötü etkilediği için birçok Huawei kullanıcısı bu durumdan şikayetçi olunca Huawei böyle bir çözüme başvurmuş. Eğer 3. parti başlatıcıların performansı düşürmesi engellenip pil tüketimi azaltılabilirse bu yasak kaldırılabilir. 

EMUI 9 Arayüzünde Artık 3. Parti Başlatıcılar Varsayılan Olarak Çalışmıyor 2 PCH

Şimdilik EMUI 9 cihaz kullanıyorsanız 3. parti başlatıcılar yerine cihazda bulunan Tema Mağazasından Temalar yükleyerek cihazınızı özelleştirebilirsiniz. Yine de farklı bir başlatıcıya alışık olanlar EMUI 9’un standart başlatıcısına geçince biraz zorlanabilirler. 

3. Parti Başlatıcı Kullanabilmek İçin Ne Yapılabilir

Resmi olarak EMUI 9’da 3. parti başlatıcıyı varsayılan hale getirmek için henüz yol yok. Eğer 3. parti bir başlatıcıya alışıksanız ve değiştirmeye niyetiniz yoksa EMUI 9 güncellemesini yapmamaktan başka şansınız yok. Eğer EMUI 9 güncellemesini yüklediyseniz Bootloader kilidi açık olmadan eski güncellemeye geri dönmek ne yazık ki mümkün değil. 

Peki siz telefonun içinde gelen başlatıcıyı mı yoksa 3. parti başlatıcı mı kullanıyorsunuz? Eğer 3.parti başlatıcı kullanıyorsanız yorumlarda kullandığınız 3. parti başlatıcının ismini belirtin. 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler