Cumartesi, Nisan 20, 2024

En Çok Güvenlik Ödülü Alan Otomobil Markası Hyundai Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçmişten günümüze çok uzun süredir otomobiller çarpışma testlerinde karşı karşıya geliyor ve en güvenli otomobiller bu test sonunda ödüllendiriliyor. Son yapılan testlerde en çok ödülü Hyundai markası oldu.

Teknoloji dünyasında yaşanılan gelişmeler sayesinde otomobiller her geçen sene daha da güvenli oluyor. Araçların hem kaza riskleri bununla birlikte hem de kazaların gerçekleşmesi neticesinde sakatlık veya ölüm yaşanması riskleri her geçen gün azalıyor.

Çok yakın bir zaman içerisinde Otoban Güvenlik Enstitüsü, 2021 model arabaları bir çarpışma testine soktu ve bu araçlardan 49’u en yüksek güvenlik sertifikası olan Top Safety Pick+ ödülünü kazandı.

hyundai i30 N 2
En Çok Güvenlik Ödülü Alan Otomobil Markası Hyundai Oldu! 2

Ödülü almaya hak kazanan araç sayısı bu yıl, geçen sene ki sayının iki katını da aşmayı başardı. Top Safety Pick isimli ödülü almayı başaran otomobillerin sayısı ise 41’e yükseldi. Bu da en üst seviye güvenlik sunan toplam araç sayısının 90’u bulmasına sebep oldu. Genel itibariyle 2021 modellerin en çok güvenlik konusuna odaklarını bu sayılardan öğrenebiliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler