Cuma, Nisan 19, 2024

Volkswagen, Bulut Tabanlı Otonom Sürüş için Microsoft ile Anlaştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

2018 yılında Volkswagen ve Microsoft, gelecekte Volkswagen Grubu markaları ve modelleri arasında tüm dijital hizmetleri ve mobilite tekliflerini entegre etmeye odaklanan Volkswagen Automotive Cloud (VW.AC) üzerinde stratejik bir ortaklık duyurmuştu.

Bugün ise Volkswagen, Azure tabanlı bir Otomatik Sürüş Platformu (ADP) oluşturmak için Microsoft ile birlikte çalıştıklarını resmi olarak duyurdu. Azure üzerinde çalışan ADP ile Volkswagen’in Car.Software organizasyonu, Volkswagen Grubu markalarında binek otomobiller için gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) ve AD işlevlerinin geliştirilmesinin verimliliğini artıracak.

microsoft ai for health pch
Volkswagen, Bulut Tabanlı Otonom Sürüş için Microsoft ile Anlaştı 2

Volkswagen ve Microsoft arasında iş birliğinin detayları:

  • Car.Software Organization, Microsoft ile birlikte çalışarak geliştirici deneyimini basitleştirecek ve “katedilen kilometrelerden öğrenmeyi” Grubun araçlarından gelen gerçek trafik verilerini ve simülasyon verilerini içeren tek bir veritabanı aracılığıyla kullanacak.
  • Microsoft Azure bilgi işlem, veri ve makine öğrenimi hizmetlerinin yanı sıra Microsoft’un çevik yazılım geliştirme konusundaki bilgi birikimi, Car.Software Organisation’ın geliştiricileri için küresel olarak tek bir geliştirme ortamı sağlayacak.
  • ADP, geliştirme döngülerini aylardan haftalara indirmeye ve büyük miktarda veriyi verimli bir şekilde yönetmeye yardımcı olacak. Şirketler hemen ADP üzerinde çalışmaya başlayacak ve geliştirme platformunun işlevsel kapsamını sürekli olarak genişletmek istiyorlar.
  • Her iki şirket de teknoloji ortaklarının AD ve ADAS çözümlerinin oluşturulmasını geliştirmek için platforma entegre olan araçlar ve hizmetler oluşturmasını sağlamayı amaçlıyor.
  • İlk VW.AC bağlantılı test filolarının 2021’de yola çıkması bekleniyor. Üretimin piyasaya sürülmesi 2022 için planlanıyor. Şirket, yazılım çözümlerini, araçlarını ve yöntemlerini daha da entegre etmeye doğru ilerlerken, ADP ve VW.AC’yi entegre edecek mühendislik ekiplerini, müşterilerini ve ortaklarını küresel olarak güçlendirmek.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler