Cumartesi, Mayıs 4, 2024

En İyi Ekranlı Telefonlar 2023

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon sektöründe, kullanıcıların ilgisini çeken belirleyici kriterler var. Kamera, pil, boyut, işlemci ve çok daha fazlası. İşte bu kriterler arasında son dönemde en çok dikkat edilenlerinden birisi de ekran özellikleri. Kullanıcılar telefonda görüntü kalitesinin nasıl olduğuna bir hayli dikkat ediyor ve seçimlerini de ona göre yapıyor. Peki en iyi ekranlı telefonlar hangileri? 2023 güncel listeye göre bir sıralama yapalım.

En İyi Ekranlı Telefonlar – Güncel Sıralama

En iyi ekrana sahip telefonlara geçeceğiz ama önce listeyi neye göre belirlediğimizden söz edelim. Tıpkı kameralarda olduğu gibi ekran özelliklerinde de DxOMark derecelendirmeleri sunuluyor. DxOMark telefonlar üzerinde çeşitli testler gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda da telefonlar için bir ekran skoru belirliyor. İşte biz de sıralamamızı bu skora göre yapacağız.

Google Pixel Fold

Google Pixel Fold – Skor 151

Google’ın iddialı akıllı telefonunda 7.6 inçlik bir ekran boyutu görüyoruz. OLED ekranda 120 Hz yenileme hızı ve 1840 X 2208 piksel çözünürlük değeri var.

Google için Değerlendirme

DxOMark değerlendirmesinde telefonun ekranına 151 toplam skorunu vermiş. İlk sırada yer alan akıllı telefon, özellikle okunabilirlik derecesiyle öne çıkıyor. Burada telefonun 158 puan almayı başardığını görüyoruz.

en iyi kameralı telefonla

Honor Magic5 Pro – Skor 151

Liderliği paylaşan Honor modelinde, 6.81 inçlik bir ekran boyutu var. 1312 X 2848 piksel çözünürlük değeri de sunan ekran, 120 Hz yenileme hızına sahip ve OLED panel olarak karşımıza çıkıyor.

En İyi Ekranlı Telefonlar

Honor için Değerlendirme

DxOMark tarafından yapılan değerlendirmede akıllı telefonun 151 skoru elde ettiğini görüyoruz. Burada telefonun en çok öne çıktığı kısım ise dokunma alanında elde ettiği 156 skoru olmuş.

En İyi Ekranlı Telefonlar

Apple iPhone 14 Pro Max – Skor 149

Apple’ın şu an için en iyi akıllı telefonu olan iPhone 14 Pro Max modeli de listenin üst sıralarında karşımıza çıkan modeller arasında. Apple’ın iddialı akıllı telefonu ekran kısmında 6.7 inçlik bir panel ve 1290 X 2796 piksel çözünürlük değeri ile karşımıza çıkıyor. Yenileme hızı 120 Hz olan ekranın panel kısmında tercihi ise yine OLED panelden yana olacak.

En İyi Ekranlı Telefonlar

iPhone 14 Pro Max için Değerlendirme

Apple’ın liderliği eline aldığı bir değerlendirme var. Ekranın okunabilirlik skoru 160 ve marka bu konuda en iyi akıllı telefon olarak öne çıkıyor. Diğer taraftan genel değerlendirmede ise elde edilen skor 149 puan olarak belirlenmiş.

En İyi Ekranlı Telefonlar

Apple iPhone 14 Pro – Skor 149

Yine genel değerlendirmede kendisine geniş yer bulan akıllı telefonlardan biri. Pro Max modelinde olduğu gibi benzer değerlendirme sonuçlarına sahip. Burada akıllı telefonun ekran boyutunun 6.1 inç olduğunu çözünürlük kısmında ise 1179 x 2556 piksel çözünürlük değeri sunulduğunu belirtelim. Yine ekran kısmında OLED tercihi yapılırken yenileme hızı ise 120 Hz seviyesinde.

Apple iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro için Değerlendirme

Ortalama ekran skoruna baktığımız zaman akıllı telefon yine en iyi ekranlı akıllı telefonlar arasında ilk 3 içerisinde. Genel skor 149 olarak belirlenmiş. Burada Pro Max modeliyle genel skor anlamında aynı değer elde edilmiş olsa da Pro modelinin okunabilirlik konusunda bir adım geride olduğunu da eklemek lazım.

Apple iPhone 14 Pro

Samsung Galaxy S23 Ultra – Skor 148

Samsung’un şu ana kadar sunmuş olduğu en iddialı akıllı telefon olan Galaxy S23 Ultra, ekran konusunda da başarılı olan modellerden biri. Telefon 6.8 inçlik AMOLED ekranıyla beraber 120 Hz yenileme hızı sunuyor. Çözünürlük değeri kısmında ise 1440 X 3088 piksel çözünürlük değeri görüyoruz.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23 Ultra için Değerlendirme

Son seri akıllı telefon genel ekran değerlendirmesinde 148 skorunu almış ve en iyi ekranlı akıllı telefonlar listesinde 5. sırada kendisine yer bulmuş. Telefonun ekran kısmında en iyi skoru ise video görüntüleme puanı. 162 puan alarak video görüntüleme konusunda S23 Ultra farkını göstermiş durumda. Bu kategoride birincilik elinde.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 – Skor 148

Amiral gemisi kadar olmasa da yine de en iyi ekranlı telefonlar arasında yerini alan Galaxy S23, abisi gibi AMOLED ekranla karşımıza çıkıyor. 6.1 boyutunda ekranın yenileme hızı 120 Hz. Çözünürlük kısmında ise 1080 X 2340 piksel değerinin sunulduğunu görmekteyiz.

Samsung Galaxy S23

Galaxy S23 için Değerlendirme

En iyi ekranlı telefonlarda ilk 10 içerisinde gösterilen model genel değerlendirmede tıpkı Ultra modelinde olduğu gibi 148 skorunu elde ediyor. Ama birkaç kategoride biraz daha geri planda olduğunu da eklemek lazım.

Samsung Galaxy S23

Google Pixel 7 Pro – Skor 146

Ekran konusunda Pixel serisi kendisini kanıtladı. Son amiral gemisi modeli de en iyi ekranlı telefonlar arasında. 6.7 inç ekran boyutunda olan telefon OLED panelde 120 Hz yenileme hızı sunuyor. 1440 X 3120 piksel de çözünürlük değeri sunulduğunu görüyoruz.

google pixel 7 pro

Pixel 7 Pro Ekran Değerlendirmesi

Telefonun genel skoru 146. Baktığımız zaman çok öne çıktığı bir kategori yok ama genel olarak puanlarda ortalamaları yakalamış ve en iyi ekranlı telefonlar listesine üst sıralardan girmeyi başarmış.

Google pixel 7

Apple iPhone 13 Pro Max – Skor 145

Biraz önce yeni amiral gemisi akıllı telefonunu listeye eklediğimiz Apple, bir önceki seri amiral gemisi akıllı telefonunda da yine listede kendisine yer buluyor. Telefon ekran kısmında 6.68 inçlik panelle geliyor. 120 Hz yenileme hızının olduğu ekranda panel tercihi ise OLED panelden yana kullanılmış durumda. Çözünürlük değeri ise 1284 X 2778 piksel.

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max Ekran Değerlendirmesi

Bir önceki amiral gemisi modelin ortalama skoru 145. Telefonun en çok öne çıktığı kategori ise okunabilirlik puanı kısmı. Burada telefon 152 skoruna ulaşmış durumda.

iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro – Skor 144

Listemizin son üyesi de yine iPhone ailesinden. Söz konusu modelde 6.06 inç ekran boyutuna karşın 120 Hz OLED ekran karşımıza çıkıyor. Burada çözünürlük değeri ise 1170 X 2535 piksel seviyesinde.

Apple iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro için Değerlendirme

Genel değerlendirmede 144 skoruna erişen akıllı telefon, Pro Max modelinde olduğu gibi 151 skoruyla okunabilirlik kategorisinde öne çıkıyor. Diğer kategoriler için durumu da aşağıda yer alan görselde bulabilirsiniz.

Apple iPhone 13 Pro

En iyi ekranlı telefonlar listemizin sonuna gelmiş olduk. Tabii ki bu liste sabit bir liste değil. Yeni gelen akıllı telefonlarla beraber durum değişebilir. Listeyi ona göre güncellemeye devam edeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler