Perşembe, Nisan 25, 2024

En İyi Kış Lastiği Hangisi 2020

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her profesyonel sürücü size otomobilinizin lastikleri kadar iyi olduğunu söyleyecektir. Soğuk hava, karlı yollar, size yolda herhangi bir şey yapma yeteneğinizi etkiler. Aracınız dört çeker bile olsa, kış lastikleri aracınızın performansını ve yola olan güveninizi artıracaktır.

Her kış lastiği, kendilerini birbirlerinden farklı kılan bazı özelliklere sahiptir. Bazıları derin karda daha iyi performans gösterirken, bazıları da buzlu yollarda daha iyi performans gösterir. Bazı kış lastiklerinin sağlam ve sert sırt desenleri varken, diğerlerinde kavramaya yardımcı olan akıllı kılcal oluklar vardır.

Kış lastiği ararken çok fazla seçenek arasında kaybolabilirsiniz ve aracınız için doğru lastikleri seçmek en zor kısım gibi görünür. Bu durumda yapacağınız şey bulunduğunuz ortamda karşılaşabileceğiniz en kötü koşulları ve bunun ne sıklıkta olacağına göre bir seçim yapmak olacaktır. Kar ve buz tutuşu, yol tutuşu ve sürüş keyfi de dahil olmak üzere ihtiyaç ve önceliklerinize göre karar verin. Bu rehberimizde en iyi kış lastiklerini ele alacağız.

1.Bridgestone Blizzak WS80

Blizzak WS80 piyasadaki en popüler ve etkili kar lastiklerinden birisidir. Blizzak’ı iyi yapan şey yağmurlu hava, sulu kar ve karı lastiğin yolla temas alanından uzağa yönlendirmek için tasarlanan çevresel ve yan olukların birleşimidir. Ayrıca lastiğe ekstra yola tutunma özelliği veren 3D Zig Zag yivler bulunuyor. Tabi bu kar lastiği diğer modellere göre daha pahalı.

2. Michelin X-Ice Xi3

Michelin grubunun en iyi kış lastiklerinden birisi olan X-Ice Xi3 modeli aile arabaları ve sedanlar için mükemmel bir seçimdir. X-Ice Xi3 lastiğinin en önemli artısı, aracınız zorlu hava koşullarında bile yakıt tasarrufu sağlıyor. Bridgestone Blizzaks gibi, X-Ice Xi3’ler de pahalıdır, fakat 6 sene ve 64.000 Km garanti vermesi ürünü biraz daha öne çıkarıyor.

3. Pirelli Winter Sottozero 3

Bir diğer sağlam ve popüler kış lastiği İtalyan markası olan Pirelli Sottozero 3. 3D lamel teknolojisi sayesinde kuru zeminde arttırılmış direksiyon hakimiyeti, azaltılmış fren mesafesi sunuyor.Daha geniş kanallar sayesinde ıslak zeminde çok iyi bir yol tutuşu sağlayan Sottozero 3, çift yönlü ok yüzeyi sayesinde kış koşullarında çekim gücünü artıyor.

4. Goodyear Ultra Grip

Goodyear’ın Ultra Grip serisi, 3D BIS Technology ismini verdiği bu teknoloji ile bir çok zorlu koşulda yüksek tutunma ve fren kabileyeti sunar. V şeklindeki sırt tasarım sayesinde lastik aşınsa bile yol tutuş performansını korur. Biri suyu boşaltmak, diğeri ise karı kavramak için olmak üzere çift V’li oluk ıslak zeminde ve erimiş kar bulunan yollarda üstün kontrol vadediyor. Bir yıl homojenlik garantisi ve altı yıllık işçilik ve malzeme garantisi sunuyor.

5. Continental WinterContact

Cool Chili ismini verdikleri teknoloji ile maksimum yol tutuşu sağlayan Silika Hamuru, ıslak ve karlı zeminde maksimum fren performansı ve yol tutuşu sağlıyor. Lastikte bulunan Çoklu Kılcal Kanal Tasarımı ile lastiğin temas yüzeyini sudan arındırmaya yardımcı oluyor.

6. Nokian Hakkapeliitta R3

Bir Finlandiya markası olan Nokian kış lastikleri konusunda kendini ispatlamış bir marka. Yeni çivisiz modeli ile güvenlik ve konfor vadeden R3, Sırt blokları ve omuz bölgesinde bulunan çok yönlü Kar Pençeleri, karlı ve buzlu zeminlerde özellikle frenleme ve hızlanma sırasında dengeli yol tutuşu sağlar.

Neden Kış Lastiğine İhtiyacınız Var?

Soğuk havalarda lastikler, hatta dört mevsim olanlar bile sertleşir ve bu da çekiş gücünü azaltır. Karlı yollarda çekiş performansınız için ve en önemlisi de güvenliğiniz için oldukça önemlidir. Bu durum aynı karlı yolda günlük ayakkabı ile dolaşmanıza benzer.

Kış lastikleri, soğuk havalarda yumuşak ve esnek kalmalarını sağlayan farklı bir bileşen kullanır. Kış lastikleri ayrıca yola daha iyi temas etmek ve iyi bir yol tutuşu sağlamak için daha fazla yüzey alanı sağlayan özel olarak tasarlanmış sırt desenlerine sahiptir. Bu sayede karlı ve buzlu yollarda normal lastiklere göre daha iyi kontrol sağlarlar.

Çoğu durumda, kış lastikleri sadece kardaki performansınızı artırmakla kalmaz, aynı zamanda güven ve güvenlik de sağlar.

Kış Lastikleri Nasıl Saklanır?

Kış Lastikleri Nasıl Saklanır?

Mevsimlik lastikler söz konusu olduğunda en büyük sorunlardan biri onları depolamaktır. Ekstra lastiklerinizi nasıl saklarsınız? Lastiklerinizi saklamak için almanız gereken birkaç önemli adım vardır:

  • İlk etapta lastikleri yerine koymadan önce temizleyin. Lastikler üzerinde uzun süre duran kir ve diğer şeyler kauçuğa zarar verebilir ve bozulabilir, bu nedenle ilk önce onları temizlemek önemlidir.
  • Yıkadıktan sonra sarın. Lastikleri bir torbaya koymak, lastiklerdeki yağların buharlaşmasına yardımcı olacaktır. Bunu kolaylaştırmak için lastik saklama çantaları bulunuyor.
  • Lastikleri saklamak için kuru, serin bir yer bulun, tercihen dışarıda olmasın.Lastikleriniz jant üzerindeyse, yüksek bir yere koyabilirsiniz, sadece düşmemeleri için dikkat edin.
  • Lastikler jantlarda değilse, dik şekilde saklayabilirsiniz.

Sizce En İyi Kış Lastiği Hangisi ?

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler