Çarşamba, Ekim 23, 2024

En Ucuz Elektrikli Leapmotor T03 Satışa Çıktı! İşte Fiyatı

Leapmotor, mini elektrikli otomobillerinden biri olan Leapmotor T03 modeli için Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Aracın Türkiye lansmanı önemliydi zira seri, ülkemizde satılacak en ucuz elektrikli otomobil unvanını eline almış oldu.

Aracın fiyatı hala iddialı ama son zamlardan etkilendiğini de belirtmek lazım. Hadi detaylara bir geçelim ve serinin fiyatı için değerlendirmeler yapalım.

Leapmotor T03 Fiyatı ve Özellikleri

En ucuz elektrikli otomobil, küçük bir kasa ile karşımıza çıkıyor. Duruşu, boyutları ve yapısı değerlendirildiği zaman, tam bir şehir içi arabası diyebiliriz. Zira modelde 3,6 metre uzunluk, 1.6 metre genişlik ve 1.5 metre yükseklik değeri var. Ölçülerden zaten ne denli minik bir araçtan söz ettiğimizi anlamışsınızdır.

Aracın iç kısmına baktığınız zaman, 10.1 inç büyüklüğünde HD çözünürlük değerine sahip olan bir ana multimedya ekranı görüyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz gibi tüm kontroller bu ekran üzerinden yapılmakta. Klima ve benzeri ögelerin ayarlamalarını bu ekrandan gerçekleştiriyorsunuz.

Leapmotor T03

Dijital gösterge alanında ise 8 inçlik bir panel karşımıza çıkıyor. Yine standart olarak gösterebileceğimiz 8 inçlik dijital gösterge paneli, sürüş bilgileri için de detayları veren kısım diyebiliriz.

BENZER:  Fiat Egea’da 170 Bin TL İndirim Var! Kampanya Kısa Süreli Geçerli

Ses tanıma destekli yerleşik asistan, mobil uygulama üzerinden kontrol gibi özellikleri de bulunan Leapmotor T03, tek bir elektrikli motor seçeneğiyle geliyor.

Leapmotor T03

80 kW değerinde gücü olan bu elektrikli motor ile 417 km seviyesinde bir menzil değeri sunuluyor. Özel geri kazanım teknolojilerine sahip olan araç, sürüşe bağlı olarak belirlenen bu menzil değerinin %15 ile %25 oranında daha üstünde de menzil değeri sunabiliyor.

Hızlı şarj destekli olan aracın %30 şarj seviyesinden %80 şarj seviyesine çıkması için ise 36 dakikalık bir şarj süresine sahip olduğunu ekleyelim.

Leapmotor T03

Yeni Çinli modelde teknolojik açıdan da iddialı özellikler olduğunu belirtelim. 10 adet akıllı sürücü yardımcı seçeneği, 4 taraftan sensör kontrolü, park yardımcısı, mesafe takip özelliği, adaptif hız sabitleme gibi artı özellikler de var.

Fiyatlar Nasıl?

Yeni aracın Türkiye pazarında satışa başladığını da belirtmiş olalım. Lansman özel olarak açıklanan fiyat değeri ise 799 bin TL. Aslında fiyatın 500-600 bin TL arasında olması bekleniyordu ama söz konusu model, kısa süre önce gelen ek gümrük vergisi kararından etkilenmiş durumda. Fiyatlarda bir artış var.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler