Cuma, Mart 29, 2024

En Yüksek Bütçe ile Çekilmiş Filmler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herkese iyi haftasonları, umarım pazar gününüz güzel geçiyordur. Bu yazımızın konusu ciddi miktarlar harcanarak çekilmiş filmler. Saçma biranda aklıma düşen bu fiyat kıyaslamasını tam olarak bilmediğim için araştırma yapma gereği hissettim, hazır öğrenmişken başka merak edenlerle neden paylaşmayayım dedim ve bu listeyi sizler için hazırladım. Vereceğim liste 2017 dahil tüm zamanlarda çekilmiş filmler arasında en büyük bütçe ayrılmış filmler. Tabi ki filmlerin bütçeleri kadar yaptığı hasılatta çok önemli harcadığınız paranın kat be kat fazlasını kazanamadığınız sürece filmler başarılı olarak nitelendirilmiyor. Hasılat olayına şuan ki konumuzda değinmeyeceğim burada sadece filmlerin bütçelerini listeleyeceğimi söylemeliyim. 

Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde (2011)

karayipkorsanlari 1

6.6 IMDB puanı istenileni verememiş olan Karayip Korsanları:Gizemli Denizlerde 378.5 milyon dolar ile listemizin zirvesinde yer alıyor.

Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu (2007)

karayipkorsanlari2

10 sene öncesini gözönüne alırsak çıktığı döneme göre çok ciddi bir bütçe ayrılan Karayip Korsanları serisinden olan bu film 7.1 IMDB puanı ile çokta başarılı gözükmüyor. Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu için harcanan miktar 300 milyon dolar.

Yenilmezler: Ultron Çağı (2015)

yenilmezler ultronçağı

Marvel’in çok uzun süre beklediğimiz Yenilmezler serisinden olan filmin IMDB puanı 8.3. Marvele karşı özel bir sevgim olduğu için hakkettiği IMDB puanından az bile olduğunu dile getirmeden geçemeyeceğim (: Ultron Çağı için harcanan miktar 280 milyon dolar.

John Carter: İki Dünya Arasında (2012)

johncarter

Eski bir film olmasına rağmen adını zor anımsadığım bu filmin listenin 4. sırasında yer alması beni şaşırttı doğrusu. Madem bu kadar bütçe ayırmışlar bulduğum yakın bir vakitte bu filmi izleyerek emeklerini onurlandırmalıyım diye düşünüyorum. Film 6.6 IMDB puanına sahip. Filmin yapımında harcanan bütçe ise 264 milyon dolar.

Karmakarışık (2010)

karmakarışık

Animasyon filmlerinin her zaman büyük bütçeler istediğini düşünmüşümdür ama bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Walt Disney animasyon şirketi tarafından hazırlanan müzikal/komedi animasyon filmi 7.7 IMDB puanı ile listemizdeki en düşük bütçeye sahip film. Film için harcanmış miktar 260 milyon dolar.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler