Cumartesi, Nisan 20, 2024

Epic Games, Google’a Dava Açıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Epic Games, Fortnite’ın hem Google Play Store üzerinden hem de iOS tarafında App Store’dan kaldırılmasını gördükten ve Apple karşı benzer bir dava açtıktan birkaç saat sonrasında antitröst ihlalleri iddiası ile Google’a dava açtı.

Epic Games’in şikayeti, Google’ın Play Store’daki ödeme kısıtlamalarının bir tekel oluşturduğunu ve dolayısı ile hem Sherman Yasası’nı hem de Kaliforniya’nın Cartwright Yasası’nı ihlal ettiğini iddia ediyor.

Epic Games tarafından piyasaya sürülen ve oldukça popüler olan oyun Fortnite, Google Play Store üzerinden alelacele kaldırılmıştı ve buna benzer bir duruma iOS cephesinde App Store’da da yaşanmıştı.

H2x1 NSwitchDS Fortnite image1600w
Epic Games, Google'a Dava Açıyor 2

Google‘a açılan davanın dışında, iki ana suçlama, Epic’in Apple’a açtığı davayla aynıdır: Yazılımın telefonlara dağıtımı üzerinde tekel kontrolü ve bu yazılım içindeki ödeme sistemleri üzerinde tekel kontrolü. Google’ın durumunda Epic, özellikle Google Play Store’un Android uygulamalarının dağıtıcısı olarak güçlü rolü ve Play Store’un barındırılan uygulamaların uygulama içi satın alma işlemleri için Play Store Faturalandırması kullanma gereksinimi konusunda endişelidir.

APK yolu ile halen yüklenebiliyor

Bu durumu, Android yazılımını Apple’ın iOS için yaptığından daha az sıkı bir şekilde kontrol eden Google’a karşı dengelemek daha zordur. Android, Epic’in kendi Epic Games Uygulaması dahil olmak üzere üçüncü taraf uygulama mağazalarının kurulmasına uzun süredir izin veriyor. Uygulamalar ayrıca, bir uygulama mağazasının katılımı olmadan doğrudan bağlantılar aracılığıyla yan yüklenebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler