Cuma, Nisan 19, 2024

Epic Games, Mediatonic’i Satın Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tonic Games, Epic Games ile yeni birleşti. Holding şirketi, aynı zamanda Fall Guys geliştiricisi Mediatonic’in sahibi. Fall Guys, Ağustos 2020 lansmanından bu yana yalnızca Steam’de 11 milyondan fazla indirme rakamlarına ulaşmayı başardı. Aynı zamanda PlayStation Plus tarihinde en çok indirilen ücretsiz oyundu. Karşılıklı fayda sağlayan anlaşma Epic’e başka bir potansiyel nakit akışı verirken, Tonic’e genişleme ve inşa etme kaynakları veriyordu. Bu aslında bir tür kazan-kazan ilişkisiydi.

Salı günü ise Mediatonic, Fall Guys: Ultimate Knockout’un beş BAFTA ödülüne aday gösterildiğini öğrendi. Tesadüfen, Epic Games stüdyonun ana şirketi Tonic Games Group’u almak için bir anlaşmanın tamamlandığını duyurmasıyla aynı anda geldi. Satın alma aynı zamanda stüdyo Fortitude Games ve yayıncı Irregular Corporation’ı Epic şemsiyesi altına da getiriyor.

Epic Games, birleşmenin bir sonucu olarak Fall Guys oyununun değişmeyeceği konusunda ısrar ediyor. Bununla birlikte, ayrı bir blog gönderisinde Mediatonic, Fortnite ve Rocket League’den bazı unsurları battle royale tarzı engel parkuruna uygulamak istediğini söylüyor. Fall Guys’a getirmeyi umduğu özellikler olarak hesap sistemleri, çapraz oynama ve kadroya karşı takımdan bahsediliyor.

Baş Oyunlar Sorumlusu ve Kurucu Ortak Paul Croft, “Ekiplerimiz arasında paylaşılan vizyonun ötesinde, güçleri Epic ile birleştirmede muazzam bir potansiyel görüyoruz” dedi. “Kendi oyunlarımızı olabilecekleri en iyi hale getirmek veya diğer oyun geliştiricilere içeriklerini bir fikir çekirdeğinden ticari başarıya taşımak için güçlendirmekle ilgili olsun, birlikte daha yüksek noktalara ulaşabileceğimizi biliyoruz.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler