Perşembe, Nisan 18, 2024

Eski Netflix Yöneticisine “Kara Para Aklama” Davası!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’na göre eski bir Netflix yöneticisi, şirketle iş yapan satıcılardan rüşvet ve komisyon almaktan suçlu bulundu.

2011 yılından 2014 yılına kadar Netflix’in bilgi teknolojisi operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı olan Michael Kail, bir kara para aklama ve banka havalesi ve posta dolandırıcılığı jürisi tarafından suçlu bulundu. DOJ’ye göre Kail, şirketteki pozisyonunu kendisi için “nakit akışı ve hisse senedi komisyonlarının kilidini açmak” için kullandı.

michael kail e1525306830622
Eski Netflix Yöneticisine "Kara Para Aklama" Davası! 2

Netflix, 2014 yılında Kail’e, satıcılardan ödemeleri kendi kişisel danışmanlık şirketine yönlendirerek sakladığını iddia ederek bir dava açtı. DOJ’ye göre Kail, Netflix’e ürün veya hizmet sağlayan dokuz teknoloji şirketinin hisse senedi opsiyonlarının yanı sıra toplam 500.000 Amerikan Dolarından fazla rüşvet aldı.

Kail ve Avukatı, davaya itiraz edecekler

Kail’in avukatı Julia Mezhinsky Jayne, The Verge ekibine e-posta ile gönderdiği bir açıklamada, kendisinin “açıklanamaz ve gerçek kanıtlar ve hukuk tarafından açıkça desteklenmeyen” olarak nitelendirdiği karardan hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Kail ve Avukatı bu davaya İtiraz etmeyi planlıyorlar. Jayne, Kail’in “Netflix için muazzam bir varlık olduğunu ve en son teknoloji şirketi olarak başarılarını sürdürmelerine yardımcı oldu” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler