Cuma, Nisan 19, 2024

EURO 2016 İçin En Çok Tweet’i Türkiye Attı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Fransa, Romanya ile gerçekleştirdiği EURO 2016 açılış maçından 2-1 galibiyet ile ayrıldı. Turnuva öncesi Fransa Futbol Hakemliği tarafından duyurulan bilgide Euro 2016 öncesinde takımını destekleyen ve en çok Tweet’i atan ülkenin renkleri Eyfel Kulesi‘nde turnuva sonuna kadar renklendirilecekti. O sonuçlar bugün belli oldu ve Türkiye’nin ayyıldızlı renkleri Euro 2016 boyunca her milli maçtan sonra Eyfel kulesinde dalgalanacak.

Türkiye En Çok Tweet’i Attı

En yakın rakibi olan Portekiz’e 160 bin Tweet fark atan Türkiye, EURO 2016 maçları öncesinde rakibi olan Hırvatistan’a karşı ilk golünü Sosyal Medya üzerinden atmış oldu. Twitter hesapları üzerinden Türk taraftarlar adeta taaruza geçerken, %40.1’lik Tweet rekoru ile açık ara fark attı. Twitter’da etiketler olarak #TUR ve #BizBittiDemedenBitmez hashtagları ile yoğun olarak Tweet yağmuru yapıldı.

24 saat içerisinde atılan Tweet’lerin %40.1‘ini Türkiye oluşturarak birinci sırada yer almaya hak kazandı. Toplamda 399 bin 906 Tweet ile zirveye oturan A Milli Futbol Takımımız en yakın rakibi Portekiz’e %33.3 fark atmış oldu. EURO 2016 turnuvası boyunca Eyfel kulesi artık Kırmızı-Beyaz olacağı gibi, milli maçlarımızın olduğu tüm günlerde renkleri görmeye devam edeceğiz.

Eyfel-Kulesi-Euro-2016-Türkiye
Bu durum da Türkiye’nin sosyal medya platformlarını ne kadar çok ve hızlı bir şekilde kullandığının en güzel ispatı diyebiliriz. 2002 yılında yaşadığımız o güzel günleri ve güzel duyguları tekrardan yaşamak için sabırsızlanıyoruz. Pazar günü Hırvatistan ile oynayacağımız maçta tüm Türk Milli Takımımıza gönülden destek veriyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler