Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Fabrika Çıkışlı 2. El Otomobil Devrinin Başladığı Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hem ikinci elde hem de sıfır araçlarda fiyatlar uçuşa geçmiş durumda. Otomotiv sektörü için alınan kararlar da ne yazık ki fiyatların yükselişine tam anlamıyla çözüm olamıyor.

Sektör bu haldeyken atılan her adımı da yakından takip ediyoruz. Son gelen haber de en azından ikinci el araçlarda fiyatların biraz daha düşmesini sağlayabilir. Zira bölge bölge hayata geçmeye başlayan fabrika çıkışlı 2. el otomobil uygulaması, artık ülkemizde de hayata geçmeye başladı.

Fabrika Çıkışlı 2. El Dönemi

Renault tarafından adım atılan uygulama, daha önce Fransa ve İspanya genelinde geçerli olmuş ve Renew araçlar satışa çıkmıştı.

Şimdi de ülkemizde uygulamaya başlayacak olan sistemde Oyak Renault fabrikasında ikinci el araçların yenilemesi yapılacak. Araçların Refactory ile yenilenmesi sağlanacak. Böylece ikinci el aracı garantili bir şekilde satın alabileceğiz.

fabrika çıkışlı 2. el otomobil

Yenilenen otomobiller için garanti süresi ise 2 yıl olacak. Yenilenen araçları satın almak için önceden belirlenen Renew bayilerini ziyaret etmek gerekecek. Gelen bilgilere bakacak olursak şimdilik Clio V, Clio IV ve Megane Sedan modellerinde yenileme hizmetinin sunulduğunu göreceğiz.

İlerleyen süreçte Renault araç sayısını biraz daha arttırabilir ve farklı modelleri de sisteme dahil edebilir. Fabrika çıkışlı 2.el araçların piyasadaki fiyat dengesini ne duruma getireceği konusunda ise yorum yapmak zor. Başta da söylediğimiz gibi birçok önlem ya da adım, araç piyasasında fiyatların düşmesini sağlamadı. Yenilenmiş ikinci el otomobiller bu açıdan etkili olacak mı göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler