Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yeni Volkswagen Passat için Teknik Detaylar Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Efsane haline gelmiş olan sedan modeli ile ünlenen Passat serisi, kısa süre önce otomobil dünyasına veda etti. Satışları ve haliyle üretimi de durdurulan sedan modeli bir yana, serinin station wagon versiyonunun yeni versiyon olarak sunulacağı açıklanmıştı. Yeni Volkswagen Passat için ilk bilgiler de gelmeye başladı.

Yeni Volkswagen Passat Nasıl Özellikler Sunacak?

Yeni modelle beraber seri 9.nesle yükselmiş olacak. 4917 mm uzunluk, 1852 mm genişlik, 1482 mm yükseklik ve 2841 mm aks mesafesine sahip olacağı belirtilen yeni model, bu ölçülere bakıldığı zaman eski nesle göre çok daha uzun olacak diyebiliyoruz.

Aracın platformunun ise MQB Evo platformu olacağını belirtelim. Seri Tiguan ile birlikte MQB Evo platformundan da çıkacak ilk araçlardan biri olacak.

Sadece boyutlar kısmında değil, motor seçenekleri kısmında da iki modelin birbirine bir hayli benzediğini göreceğiz. Benzinli, şarj edilebilir hibrit, tam hibrit ve dizel olmak üzere farklı motor seçeneklerini göreceğiz.

Yeni Volkswagen Passat 3 Yeni Volkswagen Passat 2 Yeni Volkswagen Passat 4 Yeni Volkswagen Passat 5 Yeni Volkswagen Passat 6 Yeni Volkswagen Passat 7 Yeni Volkswagen Passat

2.0 litrelik ve 1.5 litrelik olarak iki ayrı hacimde karşımıza çıkacak olan motorlar 6 ileri manuel vites ve 7 ileri DSG şanzıman seçenekleriyle tamamlanacak.

Beygir güçleri konusunda tüm motorlar için detaylı bilgiler yok ama motorların 200 beygirle 270 beygir arasında değişen güçleri olacağını biliyoruz.

Gelelim aracın kabin kısmında neler sunacağı bölümüne. Henüz detaylı olarak tanıtım yapılmamasına karşın iç kısımda 10.25 inçlik bir dijital gösterge panelinin ve 15 inç seviyesine kadar multimedya ekranının sunulacağı da gelen bilgiler arasında. Opsiyon seçeneklerine göre ekran boyutları da değişebilecek.

Henüz yeni seri için net tanıtım tarihi ise açıklanmadı. Muhtemelen yeni Volkswagen Passat bu yıl içerisinde resmi olarak tanıtılacak. Fiyat ve satış bölgeleri de yıl içinde belli olacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler