Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Renault 5 İlk Kez Görücüye Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Efsaneleşmiş olan modelleri elektrikli olarak yeni nesilde yeniden canlandırma fikri içerisinde olan Renault, bu yolda ilk adımlarını attı. Markanın yeniden sahnelere çıkaracağı model ise Renault 5 serisi olacak.

Tamamen elektrikli bir araç olarak gelecek yeni seri, şu sıralar popüler bir başka elektrikli Zoe’nin de yerini alacak. Henüz araç için detaylı tanıtım yapılmamış olsa da markanın yeni model için ilk gösterimi gerçekleştirdiğini de belirtmek lazım.

Renault 5, Yeni Nesil Yüzüyle Karşımıza Çıkacak

Tamamen elektrikli olacak yeni R5, şimdilik kamuflajlar içerisinde gösterildi. Mat siyah bir kaplama üzerine, kırmızı ve sarı şeritlerle sunulan yeni araç, çok büyük bir ölçüde konsept modelle aynı tasarım hatlarının sunulacağını işaret ediyor.

Ön kısımda logo ve LED aydınlatmalar için belli başlı detaylar gözüküyor. Buradan yola çıkacak olursak aracın konsept modele ciddi oranda benzeyeceğini de söyleyebiliriz. Tabii ki diğer tasarım detayları konusunda çok fazla bilgi veremiyoruz zira tam boy bir kamuflaj kullanılmış ve detaylar gizlenmiş.

Renault 5 Renault 5 3 Renault 5 4 Renault 5 6

Araç için verilen bilgileri değerlendirecek olursak Renault, bu kez elektrikli araçlarda beklentileri karşılamayı hedefliyor diyebiliriz. Markanın sevilen serisi Clio’nun esintilerine sahip olacak olan araç, B segment olarak geçecek ama iç hacminin biraz daha geniş tutulduğunu göreceğiz.

CMF-B platformu üzerinden yükselecek araçta, şimdilik tek bir elektrikli motor seçeneğinin olması bekleniyor. Paylaşılan bilgilere bakacak olursak modelde ilk aşamada 136 beygirlik tek bir elektrikli motor göreceğiz.

Buna karşın batarya kapasiteleri kısmında iki ayrı seçenek olacak ve 400 km seviyesine kadar da menzil değerleri sunulacak. Tabii ki bu teknik detayların da teyit edilmeye muhtaç olduğunu, aracın henüz resmi olarak tanıtılmadığını belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler