Cuma, Mart 29, 2024

Facebook, Uber ve Microsoft Ofisten Çalışmaya Başlıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre sosyal medya devi Facebook, COVID-19 salgını nedeniyle bir yılı aşkın süredir uzaktan çalıştıktan sonra, Mayıs ayında yüz yüze çalışmaya geri dönmeyi planlıyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, pandeminin başlangıcına yakın, çalışanlarının yaklaşık yarısının önümüzdeki beş ila 10 yıl içinde uzaktan çalışabileceğini vaat eden uzaktan çalışma planlarını duyurmuştu, ancak o zamana kadar en azından sınırlı bir kapasitede yüz yüze çalışmaya devam etti.

Facebook, Menlo Park genel merkezi de dahil olmak üzere Bay Area’daki ofislerini yeniden açıyor, ancak başlangıç ​​için kapasitesini yüzde 10 ile sınırlı kılıyor. Bloomberg, şirketin en büyük ofislerinin Eylül ayına kadar yüzde 50 kapasiteye ulaşmamasını beklediğini yazıyor. Facebook, yakın mesafede kaç kişinin çalıştığını sınırlamanın yanı sıra, maske, sosyal mesafe ve haftalık COVID-19 testleri gerekliliği olacağını da planlıyor.

uber worker
Facebook, Uber ve Microsoft Ofisten Çalışmaya Başlıyor! 4

Ofise dönen şirketler arasında Uber’de var!

Uber, yüz yüze çalışmaya daha da erken dönmeyi umuyor. Reuters tarafından yapılan bir habere göre, yolculuk paylaşım şirketi Mission Bay, San Francisco merkezini 29 Mart itibariyle yüzde 20 sınırlı kapasite şartıyla yeniden açacağını duyurdu. Uber, Facebook ile benzer COVID-19 kısıtlamalarına uymayı planlıyor, maskeler, düzenli temizlik şartı ve hasta aile üyeleri olan çalışanlardan evde kalmalarını istiyor. Bu yeniden açma planından önce Uber, ofis çalışanlarının Eylül 2021 ortasına kadar evden çalışmasına izin veriyordu.

silicon valley2
Facebook, Uber ve Microsoft Ofisten Çalışmaya Başlıyor! 5

Kaliforniya’nın içindeki ve dışındaki diğer teknoloji şirketleri daha çok karma bir yaklaşım benimsiyor (veya henüz planlarını açıklamadılar). Twitter büyük bir adım attı ve pandeminin başlangıcında süresiz olarak evden çalışmayı tüm çalışanlar için bir seçenek haline getirdi. Bir Twitter sözcüsü The Verge ekibine verdiği demeçte, şirketin ofislerini ne zaman yeniden açacağına dair belirli bir tarihi yok, ancak “kademeli, ofis bazında ve yüzde 20’lik bir başlangıç ​​kapasitesi olacak” dedi.

google bina
Facebook, Uber ve Microsoft Ofisten Çalışmaya Başlıyor! 6

Google ve Microsoft, Microsoft’un Redmond, Washington’daki merkezini 29 Mart itibariyle yeniden açmasıyla başlayarak ileriye dönük hibrit çalışma modellerini araştırıyor. Şirket ayrıca yarı zamanlı evden çalışmanın tüm ofis çalışanları için bir standart olmasını bekliyor. Google’ın planları daha az kesin ve şirket The Verge tarafından gelen yorum talebine hemen yanıt vermedi, ancak 2020’de çalışanların Eylül 2021’e kadar evden çalışabileceklerini gerektirdiğini keşfedeceğini söyledi. haftada üç gün yüz yüze çalışma stili olacak.

Apple, yüz yüze çalışmaya geri dönme planlarını genişletme talebine yanıt vermedi, ancak şirketin bazı personele Mayıs 2021 gibi erken bir tarihte ofislerine dönme talimatı verdiği bildirildi.

İç mekanda başkalarıyla yakın çevrede çalışmanın hala riskleri var ve aşı olmak virüsün bulaşamayacağını garanti etmez. Ancak şirketler, pandemi sonrası gibi görünen “normal” çalışma koşullarına geri döndükçe, uzaktan çalışmanın yakın zamanda tamamen ortadan kalkmayacağı garantili görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler