Cuma, Nisan 26, 2024

Farenin Bilgisayarı Var Dedirten Fare Bilgisayarı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde kullandığımız bilgisayar fareleri, tasarlandığı günden beri sunduğu işlevini koruyarak bilgisayar donanımları arasında en önemli etkileşim aracı olarak görevini sürdürüyor. Ancak bir firma, alıştığımız fareyi bilgisayara çevirerek ilginç bir ürünü ortaya koydu. 

Electronic Grenade isimli bir firma, bilgisayarları kontrol etmek için kullandığımız fareleri farklı bir şekilde ele aldı ve bilgisayarını kontrol edebildiğimiz, mouse formlu bir sisteme dönüştürdü. Görünüş olarak tamamen fare biçiminde olan aygıt, içerisinde bulunan ekranı ve klavyesi ile başlı başına bir bilgisayar olarak çalışıyor. Üstelik anakartı bile var.

fare bilgisayarı

Firmanın paylaştığı ayrıntılara göre bu fare, içerisinde Raspberry Pi Zero W barındıran ve kasası üç boyutlu yazıcılar tarafından fare biçiminde hazırlanmış bir bilgisayar. Ancak farenin en dikkat çekici özelliği, üzerinde bulunan 1.5″ boyutunda OLED ekranı. Üstelik bu küçük bilgisayar Bluetooth klavyeye de sahip.

Alıştığımız farelerden biraz daha büyük olan bu fare, günlük olarak PC üzerinde yapabildiğiniz her şeyi yerine getirebiliyor hatta Minecraft bile oynatabiliyor. Resmi olarak satılıp satılmayacağı bilinmeyen bu fare bilgisayarı, dileyen herkesin hazırlayabileceği bir rehber videosuna da sahip. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler