Cuma, Nisan 26, 2024

Fedailer Sahnede: Samsung 960 Pro ve 960 EVO SSD

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji dünyasında yeniliklerine devam eden Samsung, bilgisayar kullanıcılarının yüksek hız performanslarını karşılayabilmeleri için geliştirmiş olduğu Samsung 960 Pro ve Samsung 960 EVO SSD modelleri hızlı ve dayanıklılığın yanı sıra, NVMe standartlarında 3D V-NAND teknolojilerini sırtına yükleyerek geliyor. Uzun süre dayanabilen yeni bellek yongaları, daha ufak alanda çok daha yüksek kapasiteyi kullanıcılara sunuyor.

Gerek Var mı ?

Artık teknolojinin her noktasında Samsung cihazlarını tanıtarak çalışmalarına devam ediyor. Yeni Samsung 960 serisi NVMe SSD ürünleri farklı alanlarda çalışan kullanıcıların yüksek performans ve üstün dayanıklılık gereksinimlerini karşılamaları için geliştirilmiş. Buraya kadar her şey iyi ve güzel. Zaten bu SSD modelinin şuanda piyasada eline su dökebilen delikanlı yok.

Oyuncular, dijital medya üreten profesyoneller ve dosya yüklerini sırtına almış kişiler için sunulan Samsung 960 Pro ve 960 EVO SSD modelleri yüksek performansı ile 3D V-NAND teknolojisi ile sağlam biçimde sunuyor. Şimdi buraya kadar klişe tanıtım ağzı ile konuştuk. Ancak bir de bu işin öte tarafı var. Dilerseniz biraz da oralarda gezelim.

samsung 960 pro

Her Bütçeye Uygun mu ?

Şimdi zaten SSD’lerin ücretleri piyasada malum. 120 GB’lık bir model satın almak istediğiniz zaman minimum ödeyeceğiniz fiyat 200 TL’den başlıyor. Ancak Samsung 960 EVO gibi SSD’lerin şuanda piyasa satış fiyatı 800 TL ile 1200 TL arasında değişiyor. Zaten bu tür cihazları iş istasyonları, yüklü medya dosyaları, video programları ve editörler tercih ettiği için para konusunda çok fazla seçenekleri bulunmuyor. O yüzden bu tür SSD’lerin düşük bütçeli kullanıcılar için yanından bile geçemeyeceğinin altını çizelim. Yani tamamen profesyonellere yönelik diyebiliriz.

Bu iki aile içerisinden 960 Pro modelleri 512 GB, 1 TB ve 2 TB seçenekleri ile satılırken, 960 EVO diski ise 250 GB, 500 GB ve 1 TB modelleri ile kullanıcılara sunuluyor. Bütün bu modellerin ortak yanı ise, üçüncü nesil dört hatlı PCI Express veriyolu üzerinden M.2 standartı ile çalışıyor olması. Bu şekilde saniyede müthiş hızlara çıkabildiğiniz gibi, maksimum uyumluluk ile sisteminizin üzerinden büyük bir yük alabiliyor.

samsung 960 pro 002

Ne Kadar Hızlılar ?

Bilgisayarınıza yeni Samsung 960 EVO modellerinden bir tanesini taktığınız zaman bu ürünün performansından ve dayanıklılığından şüphe duymadan uzun yıllar kullanabilirsiniz. Samsung 960 EVO için 3200 MB/sn seviyesine varabilen okuma hızının yanı sıra, 1900 MB/sn düzeyindeki sıralı yazma kabiliyeti zaten her şeyi açıklıyor. Üstelik oyunlardan, üretkenlik uygulamalarına kadar üç yıllık garanti ile satılıyor.

Firma 512 GB, 1 TB ve 2 TB modeller ile Samsung 960 Pro SSD modellerini EVO2’ye göre daha fazla performans ve depolama alanı isteyen kullanıcılara hitap ettiğinin altını çiziyor. Saniyede 3500 MB/s ardışık okuma ve 2100 MB/s seviyelerine gelen ardışık yazma performansı, NVMe teknolojisinin hangi noktalarda olduğunu bizlere açıkça gösteriyor.

samsung 960 evo

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler