Çarşamba, Nisan 24, 2024

Ford, Mustang’dan Esinlenen SUV Arabasını Kasım’da Piyasaya Sürecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ford, Perşembe günü gerçekleştirdiği açıklamada,  1 Kasım’da ilk kez gerçekleştirdiği ve Ocak 2018’de alay konusu olan “Mach 17” kod adlı Mustang’den esinlenen bir SUV model elektrikli aracını ilk kez kitlesel pazarda açıklayacak.

Asırlık otomobil üreticisi, şirketin ünlü kaslı otomobilinden ilham çıkaracağını ve tam şarjla 300 milden fazla yol kat edeceğini bir kenara bırakarak, elektrikli SUV’dan ne bekleyebileceği konusunda nispeten sıkı konuşarak pek bir detay vermiyor. Bu yeni otomobil önceki elektrikli araçlar üzerinde büyük bir gelişme.

Menzili Yaklaşık 300 Mil!

Şu anda “Mach E” olarak isimlendirilmiş olan yeni araç, son aylarda kamuflaj testinde birkaç kez tespit edildi. Yaklaşık 50.000 Dolara mal olacak spekülasyolar old, kısa ve uzun menzilli türevlerini olacağı ve arka veya dört tekerlekten çekiş yapılandırmalarının mevcut olacağı da söylentilere konu oldu.

Yeni EV’nin, Ford’un 2022 yılına kadar (Ford’un tüm dünya pazarlarında) 40 elektrikli ve hibrid aracını üretmesi beklenen 11 milyar dolarlık elektrikli araçlara itme gücü taşıyan amiral gemisi olması bekleniyor.

Ford, 2018’de de 11 milyar dolarlık çabayı açıklamasından bu yana elektrifikasyon planlarını çeşitlendirdi. Şirket, geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı açıklamasında, EV girişimi Rivian’ın teknolojisini 500 milyon dolarlık bir yatırımın bir parçası olarak kullanan bir elektrikli SUV kuracağını açıkladı. Ford, Volkswagen ile de ortaklık kuruyor ve Volkswagen’in modüler EV platformunu kullanarak en az bir elektrikli araç üretecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler