Cumartesi, Nisan 27, 2024

Tesla Çin’de Otomobil Üretimine Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla, Çinde otomobil üretmeye başlamak için gerekli onayları aldı. Milyarder Elon Musk tarafından işletilen elektrikli otomobil üreticisi, Şangay’ın doğu kentinde 2 milyar dolarlık (£1,5 milyar) bir fabrika inşa ediyor.

Tesla, Model 3’lerinden en az 1.000’ini her hafta Çin fabrikasında inşa etmeyi planlıyor. Yeni fabrika, Tesla’ya dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin’e erişim hakkı verecek. Ayrıca, şirketin ABD’de yapılan otomobillere uygulanan daha yüksek ithalat vergileri almamasına da yardımcı olacak.

109266753 gettyimages 1156009066

Gigafactory 3 olarak bilinen yeni fabrika, Çin’deki ilk tamamen yabancı malı otomobil fabrikası.Tesisi kurma izninin, Pekin’in otomobil pazarını açmak istediğinin bir işareti olduğu görülüyor.

Artık vergiler iptal

Şangay’daki yetkililer Tesla’ya tesisin yapımını hızlandırmak için bazı yardımlar sundular. Bu arada Çin, Tesla araçlarını araçlara uygulanan %10’luk bir vergiden hariç tuttu. Ocak ayında fabrika sahasında temel attığını söyleyen Musk, tesisin otomobil üreticisinin toplu pazar aracı olan Tesla Model 3’ün “uygun fiyatlı versiyonlarını” ve Çin Büyükşehir bölgesi için önerilen Model Y’yi yapacağını söyledi.

elon musk 1

Girişimci, “Bu yaz ilk inşaatı bitirmeyi hedefleyerek, Model 3 üretiminin yıl sonuna ve gelecek yıl yüksek hacimli üretime ulaşmasını” hedefliyor. Ağustos ayında Çin’e giderek yeni fabrikayı ziyaret eden ELon Musk, Çin’e yaptığı bir ziyaret esnasında Alibaba kurucusu Jack Ma ile yapay zeka konferansında bir tartışma yaptı.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler