Cuma, Nisan 19, 2024

Fortnite Android İçin, Play Store’da Bulunmayacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en popüler battle royale tarzında oyunlardan birisi olan Fortnite, Play Store’da bulunmayacağı Epic Games CEO’su Tim Sweeney tarafından açıklandı.

Fortnite‘ın bu kararı almasının temel sebebi finansal olarak görülmektedir. Bunun sebebi ise Play Store, uygulama içi satın alma işlemi olsun veya ilk satın olma olsun her satın alma işleminde paranın %30‘unu alması. Epic Games CEO’su ise bu durumu orantısız buluyor. Ve kendi kazançları % 70‘lik kesintilerinin, oyunlarını yeterince geliştirme, çalıştırma ve destekleme maliyetini karşıladığını düşünmüyor. Bunun yerine kendilerine ait bir web site veya uygulama mağazası  üzerinden tüm kazancı almayı planlıyor.

concept arene 1v1 fortnite battle royale

Örneğin şu anda popüler Steam, Microsoft veya Apple’ın kendi mağazalarını kullanmak yerine, Windows ve Mac platformlarında kendi uygulama mağazaları üzerinde çalışan Epic, oyunu kendi web sitesi üzerinden kullanıcıların beğenisine sunmakta. Ancak bunun mümkün olmadığı Sony PlayStation, Microsoft Xbox, Nintendo Switch ve Apple iOS gibi olan platformlarda, Epic kendi mağazaları üzerinden dağıtmaya ve şirkete kendi kesintilerini vermeye karar verdi. 

Buna rağmen, Epic Games devasa bir başarı yakaladı. Lansmanın ilk üç haftasında yalnızca iOS cihazlarda  15 milyon Dolar kazandılar. Ve  Fortnite, bu platformlarda tamamen ücretsiz ve satın alabileceğiniz tek şey tamamen isteğe bağlı olan ve oyununuzu etkilemeyecek kozmetikler (kostüm, dans vb). Oyun genel olarak tüm platformlardan 1 milyar dolar kazancı aştı.

Fortnite Başlangıç PaketiEpic Games, şu anda yukarıda da belirttiğimiz gibi Play Store üzerinde Fortnite oyununu yayınlamayacak ve bunun yerine kendi web sitesi veya uygulama mağazası ile kullanıcıların beğenisine sunacak. Ancak bu durum Epic Games’in kendi web sitesi üzerinden Fortnite oyununu yayınlamak yerine Play Store üzerinden yayınlaması daha fazla indirmeye yol açabilir. Bu durum belki de %30‘luk zararı kapatabilir.

Sonuçta her insan Play Store yerine “tarayıcı” üzerinden uygulama indirmek istemiyor olabilir. Tabi ki bu bizim kendi görüşümüzdür. Epic Games’in ileride nasıl bir kazanç sağlayacağını zaman gösterecek.   

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler