Cuma, Nisan 19, 2024

WhatsApp Durumlara Reklam Gelebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook‘un 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip WhatsApp platformu her gün kullanılıyor. WhatsApp Business ise işletmelerin müşterileriyle anlık mesajlaşma yoluyla iletişim kurmasını sağlıyor. Bundan böyle bir şirketin müşterisiyle konuşabilmesi için 24 saat vakti olacak. Bu süre zarfından sonra konuşmaya devam etmek isteyen işletme, WhatsApp’a ödeme yapmak zorunda kalacak. WhatsApp’a göre Singapur Havayolları, e-ticaret şirketi Wish ve Uber gibi yüzlerce firma bunu test ediyor.

Yeni bir iddiaya göre Facebook gelecek yıl WhatsApp’taki Durumlara reklam koyabilir. İddia ne kadar doğru orasını bilmiyoruz fakat reklam gelme ihtimali yüksek. Sohbet uygulamasındaki Durum reklamlarının gelecek yıl yayınlanması bekleniyor.

Snapchatü, Instagram ve ardından Facebook ve WhatsApp‘a 24 saatlik durum paylaşma özelliği gelmişti. WhatsApp Durum, kullanıcıların 24 saat boyunca görüntülenen metin, fotoğraf ve videolar yayımlamalarına olanak tanıyor. Yaklaşık 450 milyon insan, reklamları zaten gösteren Instagram Hikayeleri kullanıyor. Yaklaşık 400 milyon kişi de WhatsApp Durum kullanıyor. Yani Facebook’un WhatsApp üzerinde böyle bir değişikliğe gitmesi parasal konuda yükseleceği anlamına geliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler