Cumartesi, Nisan 27, 2024

Fortnite Android’e Geliyor! Hemde Oldukça Yakın Tarihte…

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu yılın en iyi Battle Royale konseptli oyunlarından birisi olan Fortnite, Android’e gelmeye hazırlanıyor.

Piyasada PUBG ile oldukça büyük bir çekişmeye giren Fortnite, oldukça dişli bir rakip olarak gözüküyordu. Öyle ki çıktıktan sonra PUBG oyuncularını ikiliğe düşüren ve rekabet ortamı oluşturan Fortnite, rakibi ile tüm platformlarda çekişecek gibi duruyor.

Çıkış yaptıkları tarihten itibaren oyuncuların içerisindeki Battle Royale kültürünü uyandıran Fortnite ve PUBG, kıyasıya bir çekişme içindeler. PC platformunun ardından Android kullanıcılarına yönelen oyunlar, orada da kozlarını paylaşıyorlar.

fortnite 3

Geçtiğimiz aylarda mobil versiyonunu piyasaya süren PUBG, mobil platformda üstünlüğünü elinde tutuyordu. Her ne kadar Fortnite iOS kullanıcılarıyla oyunu paylaşmış olsa da, Android gibi büyük kısım oyuncuyu elinde tutamıyordu.

Ancak artık tıpkı PC platformunda olduğu gibi çıkış yaptığı tarihten itibaren popülerlik kazanan PUBG Mobile, çok kısa bir süre sonra Android işletim sistemine sahip cihazlarda da rakip edinecek. Epic Games’in popüler Battle Royale oyunu Fortnite, bu yaz mobil platforma gelmek için hazırlanıyor.

Bu yaz Android’e gelecek olan Fortnite, piyasayı oldukça sallayacak gibi duruyor. Keza piyasada Android cihaz kullanıcıları yoğunlukta iken böyle bir kitleyi kaçırmaması Epic Games’in yararına olacaktır. Ancak PUBG ile arasındaki çekişmenin sonucu ne olur bilinmez.

fortnite 2

Oyunun geliştiricisi olan Epic Games, Android konusu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Yayın için bu yazı hedefliyoruz. Birçoğunuzun bu sürüm için heyecan duyduğunu biliyoruz ve paylaşabileceğimiz daha fazla bilgiye sahip olduğumuzda, bunu önce bizden duyacaksınız.”

Yeni Özellikler Ekleniyor!

Yine Epic Games’in yayınladığı bir yazıda oyuna gelecek yenilikleride görebiliyoruz. Özelleştirilebilir HUD, sesli sohbet, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri gibi özellikleri ve düzeltmeleri oyuna getireceklerini belirten Epic Games, hem mobil hemde PC platformunda oldukça fazla yol katedecek gibi duruyor.

fortnite 1

Sizce Fortnite’ın Andorid’e gelmesi, Play Store’u nasıl etkileyecek. Mobil platformda PUBG’nin üstünlüğü devam mı edecek? Yoksa Fortnite Android ile birlikte oyuncuların ilgisini üzerine çekecek mi?

Bu soruların hepsinin cevabını bu yaz öğreneceğiz. Sizce Fortnite’ın Android’e gelmesi nasıl olacak? Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Valla açıkçası adamlar pubg solladılar helal olsun hem de bedava bir oyun mükemmel olur andorid olayı peki herkes aynı yerde oynayabilecek mi? mesela PC ile android aynı oyunda?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler