Perşembe, Mayıs 2, 2024

Fortnite ve PUBG Irak’ta Yasaklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemin en popüler iki oyunu olan Fortnite ve PUBG Irak’ta tamamen yasaklandı. Irak hükumeti, oyunların gençlik üzerinde olumsuz etki gösterdiğini düşünüyor.

Battle Royal oyun türü ile oyun dünyasında bomba etkisi yaratan PUBG, daha sonra bu etkisini kendinden sonra geliştirilen Fortnite’a kaptırmıştı. Yine de her iki oyun, tüm dünyada azımsanmayacak derece oyuncu tarafından oynanmaya devam ediliyor.

Oyunların kullanılabilir olduğu ülkelerden olan Irak’ta mevcut hükumet, ilginç bir karar aldı. Genç nesiller üzerinde olumsuz etki oluşturduğu düşünülen Fortnite ve PUBG, ülke genelinde yasaklandı.

“Bu Oyunlar İstihbarat Oyunudur”

Yasağın ardından Reuters raporlarında yer alan bir konuşmada yetkililer, oyunların çocuk ve gençlerin toplumsal ve ahlaki açıdan tehdit oluşturduğunu belirtiyor. Diğer tarafta Şii din adamı ve Mehdi Ordusunun eski başkanı Moqtada el Sadr’ın geçen hafta hükumeti böyle bir karar almaya çağırdığı biliniyor.

Fortnite ve PUBG Irak ta Yasaklandı 1

Sadr, geçtiğimiz hafta yayınladığı bildiride: “PUBG’de bir ya da iki kişiyi öldürmeniz size ne kazandıracak? Bu oyun, istihbarat oyunudur. Size gerçek mücadeleyi sağlayacak askeri bir oyun değildir.” demişti. Ülke içerisinde ise yasağa tepkiler mevcut. İnsanlar, oyunların yasaklanmasına değil hükumetin hayati olmayan bu meseleyi daha önemli konulardan öncelikli görmesine tepki gösteriyor.

Irak ile birlikte yasaklar dünya genelinde üçe yükselmiş durumda. Daha önce Nepal’de PUBG yasaklanmıştı ve Fortnite için de böyle bir girişimin olabileceği düşünülüyordu. Diğer tarafta Hindistan Ahmedabad kenti polisi, PUBG Mobile’a yasaklama getirdi. Geçtiğimiz yıl Trump’ın da benzer bir oyun yasaklama girişimi olduğunu bildirmiştik.

Video oyunlarının bu şekilde yasaklanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce oyunlar, insan sağlığını ciddi olarak tehdit ediyor mu?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler