Cuma, Nisan 19, 2024

Samsung Galaxy Fold Ciddi Sorunlar Yaşıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda S10 ailesi ile birlikte tanıtımı gerçekleştirilen yeni Samsung Galaxy Fold katlanır telefonu, ortaya çıkan inceleme bildirimlerine göre ciddi sorunlar yaşıyor. İnceleme için gönderilen telefonların neredeyse tamamını kırıldığı ya da bir şekilde düzgün çalışmadığını bildiren editörler, telefonun henüz hazır olmadığını düşünüyor.

Akıllı telefonların son trendi katlanır ekranlar, geçtiğimiz birkaç yıldır üzerinde çalışılan ciddi bir alan konumunda. Büyük firmaların bu teknolojiye yavaş yavaş geçiş yaptığı günümüz döneminde Samsung, ilk davranan firmalardan olarak Galaxy ailesine dahil ettiği yeni Galaxy Fold’u tüm dünyaya tanıtmıştı. 

Tanıtımından beri sınırlı sayıda gösterilen cihaz, geçtiğimiz günlerde yurt dışında bulunan birçok teknoloji editörüne incelenmek üzere ulaştırıldı. Ancak editörler, katlanır ekranlı telefonun kullanımında günden güne gelişen arızalar olduğunu belirtiyor.

İkinci Bir Note 7 Faciası Yaşanabilir

Teknoloji editörlerinin verdiği bilgilere ve paylaştıkları görüntülere göre Samsung Galaxy Fold telefonların ekranlarında kırılma, yırtılma ve tek ekranlı çalışma görülüyor. Diğer tarafta birkaç editörün, ekranın kendine ait koruyucu filmini sökmeye çalışması ile birlikte de ekran yırtılmaları gerçekleşmiş. 

Ortaya çıkan bilgiler eşliğinde bir anda teknoloji dünyasının gündemine oturan durum hakkında Samsung’da aynı hızda bir açıklama yayınlayarak kullanıcıları bilgilendirdi. Açıklamada şunlar belirtiliyor:

Samsung Galaxy Fold ürünümüzde yaşanan hasar olayları ile ilgili olarak gözden geçirdiğimiz arıza durumlarında, ekranın üst tabakasının çıkarıldığını ve ekrana zarar verildiğini görmekteyiz. Galaxy Fold’da bulunan ana ekran, ekranı istenmeyen çizilmelere karşı korumak için tasarlanmış ekran yapısının bir parçasıdır. Bu parça, aynı zamanda üst koruyucu katmana sahiptir. Koruyucu tabakanın çıkarılması veya ana ekrana yapıştırıcılar eklenmesi, hasara neden olabilir. Bu bilgilerin müşterilerimize açıkça aktarılmasını sağlayacağız.

Açıklama ile birlikte Samsung, arıza yaşayan cihazların geri istendiğini ve soruna neden olan şeyin ne olacağının araştırılacağı bilgisini de kullanıcılar ile paylaştı. Bir haftadan kısa bir süre sonra çıkış yapacak olan cihaz için böyle problemlerin yaşanması, kullanıcılar tarafında da çekimserliğe sebep olabilir. Nihayetinde 2000 Dolara yakın bir ücret ile cihazı satın almak isteyen kullanıcılar, katlanabilir cihazları için benzer problemleri yaşamak istemez.

Samsung’un yeni telefonu Galaxy Fold, 26 Nisan tarihinde 1980 Dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Cihazın ülkemiz pazarındaki resmi fiyatı bilinmiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler