Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Foursquare Kurucusu Dennis Crowley, Şirketteki Görevinden İstifa Etti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Foursquare platformunun kurucusu ve eski CEO’su Dennis Crowley, Pazartesi günü Medium üzerinden yayınladığı bir gönderisinde, şirketteki tam zamanlı görevinden ayrılacağını yazdı. Görevini bırakmış olsa da Yönetim kurulundaki üyeliğinde kalacak.

Crowley, Medium üzerinden paylaştığı yazısında şirket ile ilgili şu sözleri dile getirdi:

dennis crowly forsquare
Foursquare Kurucusu Dennis Crowley, Şirketteki Görevinden İstifa Etti! 2

“2009 yılının başlarında East Village’daki mutfak masamın etrafında başlayan şey, 2021’de dünya çapında yaklaşık 400 kişinin çalışmasıyla büyüdü. Bir Çapulcu Haritası oluşturma ve gerçek dünyayı bir oyuna dönüştürme ve Clippy’nin yenilikçi bir versiyonunu oluşturma arayışı olarak başlayan şey, dünyanın önde gelen konum teknolojisi platformlarından birine dönüştü ve binlerce kişiye konum hizmetleri sağlıyor..”

Crowley ve Naveen Selvadurai, Foursquare’i 2009’da, insanların o zamanlar yavru kuş olan iPhone’larını yerleşik GPS’li fiziksel konumlarında check-in yapmak için kullanmalarına olanak tanıyan bir akıllı telefon uygulaması olarak piyasaya sürdü. Konum verilerinin toplanmasını oyunlaştırarak, insanların belirli sayıda check-in için rozet kazanmalarına izin verdi (kaç yerin “belediye başkanıydınız?”). Mekanlar, müşterileri check-in yapmaya ikna etmek için ödüller sundu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler