Perşembe, Nisan 18, 2024

GIGABYTE’ın GPU Sunucuları COVID-19, İklim Değişikliği ve Astronomi Araştırmalarını Destekliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Modern zaman bilimsel araştırmaları, gelişmiş aletlerle mümkün kılınan mikroskobik gözlemlere kadar ilerlemiştir. Modern zaman bilimsel araştırmalarında, bir nanosaniye içerisinde meydana gelen en ufak bir sapma, yüksek performanslı bilgi işlem desteğiyle yakalanıp incelenebilirse, çok önemli keşiflere olanak sağlayabilir.

İşte bu noktada ihtiyaç duyurulan yüksek performanslı bilgi işlem desteği konusunda GIGABYTE öne çıkmakta. GIGABYTE’ın çok büyük miktarda verilerle başa çıkabilecek ve paralel hesaplamalar konusunda üstün olan GPU sunucuları, bilimsel projelerde yeni atılımlar elde etmek için ihtiyaç duyulan çözümü sunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: GIGABYTE Yeni E-serisi Edge Sunucuları 5G’nin Avantajlarını Ortaya Çıkaracak

GIGABYTE Sunucularının Kullanıldığı Örnekler

Birçok araştırma merkezinde de GIGABYTE tarafından sunulan bu çözümlerden yararlanılmaktadır. Örneklerle bunu açıklayabiliriz.

İspanya’nın Disiplinler Arası Fizik ve Karmaşık Sistemler Enstitüsü (IFISC), çok sayıda araştırma projesi için G482-Z54 dahil olmak üzere GIGABYTE sunucularından oluşturulan bir sistem kullanıyor. Mesela DISTANTIA- Covid, projesi Covid-19 yayılmasını anlamak adına cep telefonu verilerini kullanmakta. E tabii ki bu da yine yüksek bir işlem gücü istemekte.

GIGABYTE

Diğer bir örnek ise ABD, Arizona’daki Lowell Gözlemevinde astrofizikçi ve astronom olan Dr. Joe Llama. Ünlü isim Güneş sistemimiz dışında kalan ve potansiyel olarak yaşanabilir konumunda değerlendirilen öte gezegenleri araştırırken GIGABYTE G482-Z50 kullanılıyor.

Bir başka örnekte  Japonya’nın Waseda Üniversitesi’ndeki Shibayama Laboratuvarı, iklim değişikliklerinin neden olduğu doğal afetleri takip etmek adına GIGABYTE G221-Z30 sunucularıyla bir bilgi işlem kümesi oluşturdu.

GIGABYTE

Gördüğünüz gibi GIGABYTE’ın yüksek performanslı bilgi işlem yetenekleri dikkat çeken sunucuları, birçok bilimsel araştırmada, bilim adamları için önemli olan teknolojilerin bir kısmını oluşturuyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler